Prethodni članak
Sljedeći članak

Četiri medalje za djecu iz zabočke škole Malac Genijalac


Proteklog vikenda, u nedjelju, 21. svibnja 2023. godine, održano je 2. Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici i škole Malac Genijalac. Sudjelovalo je oko 200 djece iz cijele Hrvatske, a natjecanje je održano na Sveučilištu Sjever u Varaždinu koje je bilo i partner ovog projekta.

Djeca iz zabočke škole Malac Genijalac osvojila su čak 4 medalje – 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu!

Pismeni dio:

Petar Hršak - 2.mjesto

Gabriela Jujnović - 3.mjesto

Mentalno računanje (Anzan):

Petar Hršak - 1.mjesto A grupe

Mateo Matuša - 1.mjesto B grupe

U disciplini mentalne aritmetike sudjeluju djeca u dobi od 4 do 12 godina i izvode rade mentalnog računanja, gdje u ograničenom vremenskom periodu, bez ikakvog pomagala, moraju točno riješiti određeni broj zadataka. Program je porijeklom iz Japana, a glavni alat za rad je abakus, drevna računaljka pomoću kojem vizualizacijom i simulacijom pokreta djeca postižu izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina poput poboljšanja koncentracije, logičkog i analitičkog razmišljanja, pamćenja i mašte. Djeca koja su se plasirala na natjecanje imaju sposobnost računanja i nekoliko brojeva u jednoj sekundi!

Malci su se pripremali pod mentorstvom stručnog kadra škole, učiteljicama Valentinom Petanjek i Karolinom Horvat, dok je odlazak na samo natjecanje omogućila voditeljica škole Lidija Đurinec Ter.

Zabočki Malci su pokazali kako su u samom vrhu države u svojem znanju i

vještinama, a svi smo vrlo ponosni na njih!

Još članaka iz "Zabok"

Facebook