Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijsko natjecanje iz povijesti – donosimo imena pobjednika

Održano je u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog


U OŠ Ksavera Šandora Gjalskog održano je Županijsko natjecanje iz povijesti za učenike sedmog i osmog razreda. Sudjelovalo je 22-oje učenika i učenica i 11-oro mentora/ica iz 12 zagorskih osnovnih škola.

Kod učenika sedmog razreda u poznavanju svjetskih i nacionalnih zbivanja 19.stoljeća najuspješniji su bili Lana Kovačec (OŠ Gornje Jesenje), Luka Horvat (OŠ „Ljudevit Gaj“, Krapina) i Ellen Bogović (OŠ Antuna Mihanovića, Klanjec). Njih su u događaje i procese 19. stoljeća uputili i spoznaje proširili Mario Hranj, Zlatko Turniški i Valentina Krušelj.

U poznavanju opće i nacionalne povijesti 20. stoljeća kod učenika osmog razreda najuspješniji su bili Matija Baričević (OŠ Janka Leskovara, Pregrada), Sara Cukovečki (OŠ Oroslavje) i Karlo Drenški (OŠ Janka Leskovara, Pregrada). Matiju i Karla pripremala je Mirjana Vrančić, a Saru Andrijana Tomić.

Učenicima su uručene pohvale, priznanja, poklon-vrećice i knjige.

Natjecatelji su pokazali odlično poznavanje događaja, pojava i procesa iz prošlosti i postigli su vrijedne rezultate. Priznanje rada mentora i učenika bio bi poziv za sudjelovanje na Državnom natjecanju iz povijesti.

U vrijeme dok je Povjerenstvo ispravljalo testove, učenici su u Gradskoj knjižnici „Ksaver Šandor Gjalski“ Zabok pogledali izložbu na temu Domovinskog rata i izložbu glazirane keramike „Srce nigdar ne laže“, te sudjelovali u radionici ukrašavanja uskrsnih jaja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook