Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija ove godine sufinancira rad HGSS – a Stanice Zlatar Bistrica sa 158 tisuća kuna

Fascinantno je da se radi o ljudima koji ovaj posao ne rade profesionalno, to su volonteri, udruga koja se toliko isprofilirala da je bez nje nemoguće zamisliti funkcioniranje sustava u RH, rekao je župan Kolar


Krapinsko – zagorska županija ove će godine sufinancirati rad Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zlatar Bistrica sa 158 tisuća kuna, o čemu su ugovor danas potpisali župan Željko Kolar i pročelnik Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak.

Ovo je već deveta godina za redom kako Županija prati sufinanciranjem rad Stanice, koja je osnovana 2013. godine, a time Stanica dobiva veliku financijsku i moralnu pomoć, istaknuo je pročelnik Berljak. - Ovo nam daje jamstvo da ćemo ove godine moći obaviti sve naše planirane zadaće, kao i one koje će se pojaviti, jer u posljednje vrijeme na ovom području imamo sve više potražnih akcija, što je trend u cijeloj Hrvatskoj, pa i u Krapinsko – zagorskoj županiji – rekao je Berljak.

Dodao je da je pri kraju gradnja objekta HGSS – a Stanice Zlatar Bistrica, u kojem je i potpisan ugovor i da će to biti sigurno jedan od od najljepših i najfunkcionalnijih u službi. - Trenutno postoji 25 stanica, a naša ima 30 – ak članova, no uvijek volimo reći da imamo preko 1000 članova jer smo operativna snaga civilne zaštite i zajednički djelujemo u svim katastrofama, što je bilo najvidljivije kada je bio potres u Petrinji – istaknuo je Berljak, dodavši da u narednom razdoblju HGSS planira organizirati neke preventivne akcije, baš zbog sve učestalijih potraga.

Župan Željko Kolar rekao je da je 2014. godine potpisan prvi ugovor o suradnji s HGSS – om od 40 tisuća kuna, a s današnjim ugovorom, premašen je iznos od milijun kuna koji je Županija uložila u rad Službe na području Krapinsko – zagorske županije. Od 158 tisuća kuna, 50 tisuća bit će za redovnu djelatnost, 58 tisuća za zadnje rate leasinga za vozilo i 50 tisuća za vanjsko uređenje prostora.

- Od samog postavljanja kamena temeljca do danas pratmo izgradnju objekta, koji izgleda fantastično, funkcionalan je i postao je dom HGSS – a s poligonom za edukaciju i vježbanje. Gorska služba spašavanja dio je naših operativnih snaga i dio našeg Stožera civilne zaštite. Fascinantno je da se radi o ljudima koji ovaj posao ne rade profesionalno, to su volonteri, udruga koja se toliko isprofilirala da je bez nje nemoguće zamisliti funkcioniranje sustava u RH. Sve njihove radnje smo počeli shavaćati kao nešto najnormalnije, kao gotovu stvar. To je s jedne strane dobro, a s druge strane je to jedan signal državi i nama da moramo maksimalno dalje ulagati u opremu jer oni sami ulažu u svoje znanje i specijalizacije – istaknuo je Kolar.

Župan je dodao da je zbog sigurnosti građana izuzetno bitno da u županiji imamo gorsku službu spašavanja i da se u svakom trenu možemo osloniti na njihove usluge te zahvalio cijeloj ekipi na svemu što rade za ljude u nevolji, obećavši da će Županija i dalje pomagati rad Službe i sufinancirati uređenje prostora i nabavku opreme.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program