Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan: Postrožene mjere su prevencija da se ne dogodi kolaps zdravstvenog sustava

Ako ćemo se svi pridržavati ovih mjera, od idućeg tjedna trebali bismo prelaziti na dvoznamenkaste brojeve, rekao je Kolar


Župan Željko Kolar napomenuo je da su nove, postrožene mjere prevencija da se ne dogodi kolaps zdravstvenog sustava, kako se ne bi dogodilo da se ne mogu u određenom trenutku u zdravstvene ustanove primati pacijenti kojima je to potrebno. – Ako se obistine prediviđanja, s krajem ovog tjedna bi se trebali maknuti od troznamenkastih brojeva, a ako ćemo se svi pridržavati ovih mjera, od idućeg tjedna trebali bismo prelaziti na dvoznamenkaste brojeve. Kada bi pali ispod 50 danu, to bi bilo prihvatljivo i realno. Zato molim i tražim da se pridržavamo mjera, kako ne bismo doveli u opasnost one ljude kojima će biti potrebna medicinska skrb zbog COVID – 19 – poručio je župan.

Župan je dodao da je situacija u školama bolja nego prošli tjedan te da 13. studenog iz modela C izlaze škole u Belcu i Zlataru, pa će od ponedjeljka opet sve škole u našoj županiji raditi po modelu A. Kolar je istaknuo i da je danas potpisao o odluku vezano uz nabavku 3 ventilatora kisika za OB Zabok, za što će Županija osigurati sredstva kako bi se poboljšali uvjeti u bolnici.

Na novinarsko pitanje kako komentira održavanje Kolone sjećanja povodom dana pada Vukovara, župan je odgovorio da će sutra kontaktirati predsjednike braniteljskih udruga. - Sigurno nećemo organizirati autobuse koji bi branitelje vozili u Škabrnju i Vukovar, mi ćemo taj dan obilježiti kao i svake godine, dan uoči pada Vukovara položit ćemo vukovarske lampione u svim gradovima i općinama, a u Zelenjaku tradicionalno obilježavanje održat ćemo držeći se epidemioloških mjera. Nisam ni dobio službenu obavjest što se tiče protokola, pa nemam punu informaciju, no sigurno mogu potvrditi da Krapinsko – zagorska županija neće plaćati organizirane autobuse za prijevoz branitelja u Vukovar i Škabrnju – rekao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook