Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN: 'Nacionalni Stožer treba jasno propisati pravila ponašanja i neka ona vrijede za sve, da znamo što se smije, a što ne smije'

Nema rukovanja, iako je politička kampanja i to je dio folkora, pozivam kolegice i kolege da to ne čine – rekao je župan


-Dugo se nismo vidjeli u ovom sastavu i nadali smo se da se nećemo čitavo ljeto nalaziti na ovu temu, na žalost od jučer imamo jednu osobu zaraženu na području Krapinsko – zagorske županije koja se zarazila na području grada Zagreba – rekao je uvodno na pressici župan Željko Kolar.

Župan je uputio apel svima da se drže uputa, koje su, rekao je, iste kao prije 3 mjeseca. – Držimo distancu i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, nosimo maske, provjetravajmo prostor, to je najjednostavniji i najučinkovitiji načuin da ne prenosimo virus. Nema rukovanja, iako je politička kampanja i to je dio folkora, pozivam kolegice i kolege da to ne čine – rekao je župan te istaknuo da traži od nacionalnog Stožera da jasno propiše pravila ponašanja.


-Neka ona vrijede za sve, i političare i novinare i radnike u svim resorima, da ne zbunjujemo ljude, da znamo što se smije, a što ne smije. To je apel. Od prekjučer, kada smo imali 30 zaraženih na području Hrvatske, telefoni zvone i ljudi traže jasne upute kako da se ponašaju na radnom mjestu i javnom prostoru. To ne bi smjelo biti teško ni komplicirano – pozvao je župan, dodavši da će se svim ustanovama pomoći kroz zaštitnu opremu i svi će dobiti pisane obavijesti oko novog načina postupanja i rada.

– Dobit će i našu ponudu da im pomognemo oko zaštitne opreme i nadam se da ćemo uspjeti zaštiti te naše domove da nam ne uđe koronavirus. Imamo preko 1500 korisnika domova i preko 600 ljdui koji u njima rade, to je ogromna odgovornost za te ljude. Ovo je drugi krak istog vala, to nije novi val koji se očekivao u 10. mjesecu, kažu stručnjaci i struka. Pozivam turiste koji dolaze te naše ljude koji odlaze na posao u Zagreb i pogranična područja, da se strogo pridržavaju mjera – apelirao je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook