Prethodni članak
Sljedeći članak

PLENKOVIĆ O SAMOIZOLACIJI: Ne trebam nadriliječnike, to je za mene riješena stvar

Novinari su pitali premijera ne bi li bolje kod građana odjeknulo da je otišao u samoizolaciju i odradio sučeljavanje video vezom, a odgovorio je 'skroz smireno, po 20. puta'


Andreja Plenkovića novinari su u Krapini pitali da komentira je li bilo propusta u organizaciji.

- Organizatori turnira su bili Hrvatski teniski savez s Adria Tourom, koji su trebali uzeti u obzir sve preporuke epidemiologa, preporuke dolaze s razine stožera Civilne zaštite na razini Zadarske županije. Vidio sam, to je ekipa nadriliječnika, Maras poznat kao stoker u Saboru ili Beljak koji se proslavio u mladosti s obijanjem auta, ako su to ljudi koji će mene u svojim izjavama vrijeđati onda ćemo to otklanjati, razgrtati, moramo vidjeti razliku između takve ekipe i onoga što nudimo mi. Štos se tiče Zadra, namjera organizatora HTS –a bila je dobra i pozitivna, željelo se promovirati i Hrvatsku i hrvatski turizam i tenis, dogodilo se to što se dogodilo, Stožer je donio određene mjere koje se odnose na nekoliko zemalja, pooštrene mjere nošenja maski u javnom prijevozu, sve je to očekivano u kontekstu reaktiviranja gospodarstva i otvaranja granica. Mi ne možemo lupati čekićem po virusu kao što smo udarili na početku kada se rapidno širila zaraza,nego se moramo naučiti odgovorno ponašati i živjeti s njime – komentirao je te dodao da ako je bilo propusta u Zadru to mora rješavati HTS.
Novinari su ga pitali ne bi li bolje kod građana odjeknulo da je otišao u samoizolaciju i odradio sučeljavanje video vezom.

- Po 20. puta ne znam zašto inzistirate, odgovaram skroz smireno. Imali ste HZZJZ, epidemiologa, infektologa, propise HZJZ – a, ako nema bliskog kontakta, nema ni razloga za samoizolaciju. Prema tome to nije arbitrarna stvar, već odluka koju donosite na temelju preporuka struke, a nadriliječnike, političke aktiviste, oporbu koja nema nikakve ideje za Hrvatsku hraniti s time na bazi nekakvih apstrakcija ne dolazi u obzir. To je riješena stvar što se tiče mene i stručnjaka – ponovio je premijer.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook