Prethodni članak
Sljedeći članak

[ŽUPAN KOLAR ZA HRT] 'Štete od potresa u Zagorju preko 50 milijuna kuna, za Gornju i Donju Stubicu proglašava se elementarna nepogoda'



Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar je na HRT4 preko skypa izjavio kako su štete od potresa na području Krapinsko – zagorske županije, prema dosadašnjim prvim procjenama preko 50 milijuna kuna i da će na zahtjev načelnika općine Gornja Stubica Jasmina Krizmanića i gradonačelnika Donje Stubice Nikole Gospočića za ta područja proglasiti bioelementarnu nepogodu. Zbog šteta od nedjeljnog potresa s epicentrom u Markuševcu, najviše je pogođen stubički kraj, i mora se srušiti veliki broj kuća u stubičkom kraju jer su pretrpjele velike štete od potresa.

Govorio je i brojci zaraženih koronavirusom u Zagorju. Rekao je da je sada ukupno testirano 100 osoba i 28 je zaraženih. Zbog pacijentice koja je primljena u zabočku bolnicu u subotu u vrlo teškom zdravstvenom stanju, a za koju se naknadno utvrdilo da je pozitivna na koronavirus, jer su na pitanje da li je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, pacijentica i njezina kćer to tada zanijekale, župan je rekao da se morao izvršiti nadzor, dekontaminirati jedinica intenzivnog liječenja i da je sada u samoizolaciji 6 liječnika, 19 medicinskih sestara i 3 spremačice. 

Župan kaže da su se vrlo brzo zdravstveno uspjeli organizirali te uputio podršku i posebno zahvalio svim medicinskim djelatnicima Krapinsko – zagorske županije na svemu što su do sada učinili i čine u borbi protiv koronavirusa,  a stanovnicima stubičkoj kraja uputio je posebu podršku uz poruku 'Buna traje'.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook