Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN KOLAR: Čestitamo ženama njihov Dan te im poručujemo da imaju punu podršku i punu pažnju

Povodom Dana žena, krapinsko-zagorski župan i njegovi zamjenici Jasna Petek te Anđelko Ferek-Jambrek kao znak pažnje dijelili su ruže svim ženama


Povodom Dana žena, krapinsko-zagorski župan i njegovi zamjenici Jasna Petek te Anđelko Ferek-Jambrek kao znak pažnje dijelili su ruže svim ženama i to u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, centru Krapinskih Toplica, na Zivtovom trgu u Zaboku, Općoj bolnici Zabok, a uputit će se i u Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice te na košarkašku utakmicu Zabok-Cibona koja počinje u 17 sati.

Ljiljana Družinec Hršak, zamjenica ravnatelja Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana rekla je kako ova gesta puno znači zdravstvenim djelatnicama.

- Zdravstvo je struka u kojoj žene čine veći broj zaposlenih, ravnopravnost žena počinje od vrtića te od kućnog odgoja, svaka ovakva gesta i obilježavanje Dana žena je dobrodošla i skreće pažnju da su žene važan dio društva pogotovo u pojedinim strukama i da ih kao takve treba uvažavati. Ravnopravnost spolova u našoj bolnici je dobro zastupljena, od upravljačkih struktura pa do zaposlenih. U poslu ste ravnopravni onoliko koliko se kolege oko vas i vi sami trudite – istaknula je Družinec Hršak.

Župan Kolar čestitao je svim ženama Dan žena. - Iznimno mi je drago da na području Krapinsko-zagorske županije ta lijepa tradicija obilježavanja Dana žena nije zamrla. Inače sam za Dan žena imao običaj obilaziti radnice, ulaziti u njihove poslovne prostore i prostor radnog okruženja te na taj način skretati pozornost da su žene ravnopravne članice društva te da ravnopravno zastupaju i gospodarstvo, zdravstvo, kulturu, sport odnosno sve segmente društva s jedne strane. S  druge strane u društvu nisu dovoljno cijenjene, a ni dovoljno plaćene. Prosječno plaća muškaraca u odnosu na plaću žena za isti posao je petnaestak ili dvadesetak posto manja. Ove godine smo se odlučili za drugačiji pristup i posjetiti zdravstvene ustanove u kojima žene rade vikendom i svakom nedjeljom i na to nitko ne obraća pažnju. To je najnormalnija stvar kao što neke naše majke, žene, supruge i rade nedjeljom u pekarnicama i trgovinama – objasnio je Kolar i rekao zašto je sa svojim suradnikom obišao zdravstvene ustanove.

- Obilazimo zdravstvene ustanove da pacijenticama koje su na stacionaru i svim djelatnicama unutar zdravstvenog sustava, doktoricama, medicinskim sestrama, fizioterapeutkinjama ili gospođama koje rade u kuhinji ili ugostiteljskom djelu čestitamo Dan žena i da im poručimo da mislimo i na njih, da smo svjesni situacije u kojoj se danas nalaze i da imaju punu podršku i punu pažnju – poručio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook