Prethodni članak
Sljedeći članak

Radovi na katastarskoj izmjeri dvije katastarske općine, Velika Ves i Gornja Pačetina, napreduju predviđenom dinamikom

Imat ćemo sređen katastar nekretnina, lakšu situaciju za bilo kakve buduće investicije ili zahvate, jer bilo u kakvu investiciju da se kreće, prvenstveno se uvijek moraju rješavati imovinsko - pravni odnosi, a ako su zemljišne knjige sređene, to je puno lakše i jednostavnije, napominje gradonačelnik


Na krapinskom području u tijeku su i dalje radovi na katastarskoj izmjeri dvije katastarske općine, Velika Ves, koja obuhvaća naselja Velika Ves i Lepajci te katastarske općine Gornja Pačetina.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine krenula je 3. i 4. izmjera na području grada za općinu Velika Ves površine 471 ha, 3571 parcela i k.o. Gornja Pačetina, površine 229 ha i oko 1616 parcela. Postupak javne nabave za izmjeru je provela Državna geodetska uprava. Što se tiče k.o. Velika Ves, vrijednost ugovora je 2,4 milijuna kuna s PDV – om, od čega Grad Krapina sufinancira 60 %, a 40 % ide iz sredstava Svjetske banke. Što se tiče k.o. Gornja Pačetina i dio k.o. Donja Pačetina, ugovorena vrijednost je 996 tisuća, od čega Grad 60 posto sufinancira odnosno 589 tisuća kuna, a preostali dio iz sredstava Svjetske banke.


– Izmjera ide predviđenom dinamikom, bez većih problema na samom terenu. Najvažnije je da su građani odnosno vlasnici zemljišta kooperativni pa neće biti većih problema kasnije kod formiranja nove zemljišne knjige. Pomoć građana je najvažnija da bi se izmjera mogla dobro napraviti. Ovime ćemo dobiti usklađene katastarske knjige sa zemljišnim knjigama u gruntovnici, a sve parcele će si građani moći besplatno očistiti, odnosno upisati 1/1 u novim zemljišnim knjigama. Svi koji su radili takve postupke privatno, znaju koliko to košta i kolika će tu biti ušteda. A što se tiče samog Grada, imat ćemo sređen katastar nekretnina, lakšu situaciju za bilo kakve buduće investicije ili zahvate, jer bilo u kakvu investiciju da se kreće, prvenstveno se uvijek moraju rješavati imovinsko - pravni odnosi, a ako su zemljišne knjige sređene, to je puno lakše i jednostavnije – objašnjava gradonačelnik Zoran Gregurović.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook