Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoran Gregurović: 'Nismo zadovoljni rezultatima u III. izbornoj jedinici'


U trećoj izbornoj jedinici, gdje je prema izlaznim anketama SDP osvojio 7, a HDZ 4 mandata, HDZ-ovci nemaju razloga za zadovoljstvo, tim više što su im predizborne ankete na neki način 'jamčile' da će osvojiti 5 mandata.

Predsjednik HDZ-a Krapinsko - zagorske županije Zoran Gregurović, koji nije bio nositelj liste u III. izbornoj jedinici, već je bio drugi na listi, iza varaždinskog župana Anđelka Stričaka, komentirao je za Zagorje.com izlazne ankete.

- To su izlazne ankete i iz njih ne vidimo postotak glasova, ali naravno da nismo zadovoljni rezultatima koje one pokazuju, budući da smo na prošlim izborima osvojili 5 mandata, a prema ovim anketama sada osvajamo 4 mandata. No, treba pričekati službene rezultate, vidjeti postotak osvojenih glasova i analizirati kako smo prošli u Krapinsko - zagorskoj, kako u Varaždinskoj, a kako u Međimurskoj županiji. S druge strane, kao što se iz izlaznih anketa ne vidi postotak, tako nije primijenjena ni D'Hondtova metoda raspodjele, stoga se još uvijek možemo nadati da će na koncu naš rezultat biti bolji nego što pokazuju izlazne ankete. Noć je još duga, ali, ponavljam, nismo zadovoljni i ne možemo biti zadovoljni pokazateljima izlaznih anketa u trećoj izbornoj jedinici - rekao je Gregurović za Zagorje.com.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook