Prethodni članak
Sljedeći članak

['ZMAJEVIMA' 5 ODLIČJA NA EUROPSKOM PRVENSTVU] Tri bronce i dva zlata te titule europskog prvaka


Ovaj tjedan je od 24. do 31.08. u Gyoru, Mađarska održano WAKO Europsko kickboxing prvenstvo za djecu, kadete i juniore u svih sedam kickboxing disciplina: pointfihghting za djecu, mlađe i starije kadete te juniore; light contact i kick light za starije kadete i juniore; te ring discipline full contact, low kick i K1 samo za juniore; te još i glazbene forme za sve tri dobne skupine.

Izvršni organizator prvenstva je bila svjetska WAKO organizacija i domaćin Mađarska kickboxing federacija. Sudjelovalo je 1991 natjecatelja iz 39 europskih država.

Naša reprezentacija nastupila je s 87 sudionika, među njima su bila i tri “Zmaja” iz Bedekovčine, višestruki državni prvaci, svaki u dvije discipline: Elena Ljubek u light contactu i kick lightu za starije kadetkinje do 42 kg, Stjepan Sedak u light contactu i kick lightu za starije kadete do 57 kg, te Ivan Bertić u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg.

U svojim ogledima s najboljim svjetskim kickboksačima pokazali su se u najboljem izdanju te su ostavili odličan dojam, ujedno su se uspjeli okiti s čak pet odličja, tri bronce i dva zlata i titule europskog prvaka.
Elena Ljubek okitila se broncom u kick lightu, Stjepan Sedak je u ukupno pet borbi ostvario tri pobjede i dva poraza, te je u light contactu kao i u kick lightu osvojio po broncu. Naš dvostruki svjetski prvak Ivan Bertić je u ukupno šest borbi ostvario 100%-ni učinak te se okitio s dva zlata i titulama europskog prvaka u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg.

Ivan Bertić je ujedno bio jedan od troje ponosnih nosača zastave Lijepe naše na otvorenju Europskog kickboxing prvenstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook