Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlato za Mješoviti pjevački zbor Vitez KUD-a Konjščina

Pomeli jaku konkurenciju na natjecanju Aurora cantat!


Sjajni članovi KUD-a Konjščina nastavljaju nizati svoje uspjehe na velikim natjecanjima. Naime, nakon što je Dječji zbor Vedre note koji djeluje u sklopu KUD-a, nedavno na natjecanju dječjih zborova u Požegi osvojio srebro, stepenicu više popeo se Mješoviti pjevački zbor Vitez odraslih članova KUD-a okitivši se zlatom na natjecanju zborova, „Aurora cantat“ u Karlovcu.

Riječ je o natjecanju koje je održano u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, a koje je okupilo 30-ak zborova iz cijele Hrvatske. Pa unatoč tome što Mješoviti pjevački zbor Vitez postoji tek dvije godine te su njegovi članovi redom pjevači amateri, može se slobodno reći kako su svojim nastupom pomeli vrlo jaku konkurenciju.

- Koliko je konkurencija bila jaka dovoljno govori činjenica što smo osvojivši zlato u kategoriji mješovite glazbe, išli u pripetavanje za Grand Prix i to sa zborom Umjetničke akademije iz Splita. Prvo mjesto ipak je pripalo njima, a mi smo beskrajno ponosni na naše visoko zlato, posebice stoga što smo se natjecali s jako zvučnim imenima i zborovima iz velikih gradova - pojasnila je Irena Kušec Kovinčić, voditeljica zbora kojem je ovo prvo zlato osvojeno na nekom natjecanju, što uspjeh čini još većim.

Prema riječima voditeljice Kušec Kovinčić zbor je također prošle godine sudjelovao na državnom susretu u Rovinju gdje su predstavljali Krapinsko - zagorsku županiju te se okitili srebrom.

Čestitke na sjajnom rezultatu uputila je i načelnica Općine Konjščina, Anita Krok koja je istaknula kako je nakon srebra mladih članova, ovo stvarno veliko priznanje KUD-u za njihov trud i rad te dokaz da ono što rade, rade jako dobro. - Čestitam svim članovima zbora te naravno njihovoj voditeljici Ireni Kušec Kovinčić i hvala im što su nas još jednom učinili ponosnima. Naime, upravo su ovakvi sjajni rezultati naših udruga najveći promotor naše općine i tradicijske i kulturne baštine našeg kraja. Hvala im što nas predstavljaju u najboljem svjetlu - poručila je načelnica Krok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook