Prethodni članak
Sljedeći članak

ZLATNA JESEN ZABOČKA: Pogledajte čije su okućnice, balkoni i prozori nagrađeni kao najljepši

Manifestacija je to kojom se nagrađuje trud Zabočana koji ulažu u brigu i održavanja svojih okućnica


Večeras je u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Đalskog u Zaboku održana manifestacija 'Zlatna jesen zabočka'. Manifestacija je to koja ima dugogodišnju tradiciju u Zaboku, a organizira ju Odbor za ekologiju, pod pokroviteljstvom Grada Zaboka.

Prilika je to da se nagradi sav trud koji mnogi Zabočani ulažu, kako bi brinuli o ekologiji, održavali svoje okućnice, uljepšavali dvorišta, vrtove, balkone i prozore.

Tako je bilo i ove godine, kada je odbor obišao i najmanji kutak Zaboka, ne bi li pronašao najljepše okućnice i detalje zabočkih dvorišta. Izbor nije bio lak, no proglašeni su najuspješniji.

Nagrade su za svoj trud primili: Aleksandra Đurđević (Lug Zabočki 12), Luca Lukić (Hum Zabočki 36), Mira Tesla (Dubrava Zabočka 176), Verica Bartol (Špičkovina 126a), Marija Krznar (Grdenci 37b), Aleksandra Lončar (Dubrava Zabočka 39a), Natalija Kada (Kaštelski put 2), Ljuba Grabrovečki (Ulica Grabrovec 127), Đurđa Pevec (Ulica Bregi Zabočki 22), Štefica Ptičar Kada (Bregi Zabočki donji 8), Jasminka Hanžek (Tisanić Jarek 29a), Lidija Šivalec (Repovec 28), Sonja Premrl (Jakuševec Zabočki 40), Danica Krznar (Prosenik Gubaševski 32b), Štefanija Sinković (Prosenik Začretski 68), Nadica Bunčec (Martinišče 25a), Vikica Greblički (Gubaševo 14), Đurđa i Nikola Kukolja (Pavlovec Zabočki 120b), Danka Borovčak (Stjepana Radića 16) i Ivanka Hrastinski Žiljak (Ul. Vladimira Nazora 14).

Ispred zabočkog Gradskog vijeća predsjednik vijeća Dragutin Črnjević čestitao je svima koji su primili nagrade i pohvalio trud koji Zabočani ulažu u održavanje svojih okućnica. – Nadam se da će nagrade biti samo malo stimulans u još veći trud u narednom razdoblju – rekao je Črnjević.

[slika6[

Gradonačelnik Ivan Hanžek zahvalio je svim Zabočanima na trudu koji ulažu u uređenje svojih okućnica, a samim time uljepšavaju izgled cijelog grada. – Nagrade koje smo dodijelili nisu jedine koje bi trebalo dodijeliti, svima koji vode računa o svom neposrednom okruženju, a iz godine u godinu sve je više onih koji to čine. Hvala vam na trudu i čestitam na upornosti – rekao je Hanžek.

Uz dodjelu nagrada, prigodni program izveli su učenici zabočke osnovne škole.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook