Prethodni članak
Sljedeći članak

Žena koja je ublila sestru i tijelo držala u zamrzivaču privremeno izašla iz zatvora

Prihvaćena je molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca


Smiljani Srnec, koja je ubila sestru i tijelo 19 godina držala u zamrzivaču, privremeno se prekida izdržavanje kazne, javlja Danas.hr. Danas je izašla iz zatvora.

Iz Suda u Požegi potvrdili su da je, zbog "bolesti zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca". Prekid izdržavanja kazne stupa na snagu danas, a završava 12. prosinca ove godine.
Podsjetimo, Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora, Vrhovni sud je 2021. godine potvrdio zatvorsku kaznu.

"Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Varaždinu. Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženica proglašena krivom za kazneno djelo ubojstva i osuđena na kaznu zatvora 15 (petnaest) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženica nalazi od 16. veljače 2019.
Optuženica je osuđena zbog ubojstva sestre. Djelo je počinjeno prije 20 godina u obiteljskoj kući. Tupotvrdim je predmetom u brzom slijedu zadala više udaraca u glavu sestri koja je ležala. Uslijed zadobivenih ozljeda žrtva je odmah umrla.

Potom je tijelo omotano plastičnim vrećama stavila u škrinju. Tijelo je dugi niz godina bilo skriveno zamrznuto u škrinji u domu optuženice i prikriveno vrećicama sa smrznutom hranom. Poklopac škrinje je bi zalijepljen da nitko ne može lako otvoriti škrinju. Škrinja se nije koristila u domaćinstvu iako je ostala uključena u struju 19 godina.
Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da je kazna zatvora 15 godina po vrsti i mjeri kazna koja najbolje odgovara svrsi kažnjavanja. Riječ je o najvišoj propisanoj kazni za kazneno djelo ubojstva prema Kaznenom zakonu u vrijeme počinjenja djela. Optuženica je majka troje djece od kojih je dvoje maloljetno, piše Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook