Prethodni članak
Sljedeći članak

Predao policiji plinski i pištolj domaće izrade i popriličnu količinu raznog streljiva


Jučer, 10. rujna 2023. godine, jedna osoba je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predala jedan plinski pištolj, jedan pištolj domaće izrade kalibra 7,62 mm, 167 komada streljiva raznog kalibra, dvije lovačke patrone kalibra 12 mm i sedam raketa za plinski pištolj, javlja PU krapinsko - zagorska. 

Policija podsjeća građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

- Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje, streljivo i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Apeliramo na građane, radi zaštite sebe i drugih ne bacajte takve naprave u smeće, u prirodu ili slično, jer dragovoljna predaja vremenski je neograničena - apelira policija. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook