Prethodni članak
Sljedeći članak

Željko Košutić privremenim rješenjem imenovan načelnikom Policijske uprave krapinsko-zagorske

Rješenje o privremenom premještaju počinje teći s današnjim danom i može trajati najduže šest mjeseci


Nakon provedenog internog oglasa za imenovanje rukovodećih policijskih službenika/ca u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske uprave, u pet policijskih uprava, među kojima i Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj, nisu imenovani rukovodeći policijski službenici – načelnici policijskih uprava.

Postupanje po predmetnom internom oglasu je završilo objavom rješenja o djelomičnoj obustavi te se u narednom periodu očekuje raspisivanje novog internog oglasa, na koji se mogu javiti svi kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete, pa tako i oni koji su sudjelovali u ranijem internom oglasu.

Do okončanja novog internog oglasa, dužnost načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, privremenim rješenjem, će obavljati Željko Košutić, objavila je pU krapinsko - zagorska.

Naime, Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon provedenih internih natječaja na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline imenovao je jučer devet novih načelnika policijskih uprava, dok je za pet uprava postupak djelomično obustavljen.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je 25. kolovoza interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika za 15 načelnika policijskih uprava. Testiranje koje je održano 2. rujna sastojalo se od pismene provjere znanja. Test se vrednovao bodovima od 0 do 10, a smatra se da je kandidat zadovoljio na testiranju ako je ostvario najmanje pet bodova. Kandidati koji su zadovoljili na provjeri znanja, odnosno ostvarili najmanje pet bodova mogli su pristupiti razgovoru (intervjuu) s Povjerenstvom. Povjerenstvo je u razgovoru s kandidatima utvrđivalo interese, profesionalne ciljeve, motivaciju, stečeno radno iskustvo u struci, te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu. Smatra se da je kandidat zadovoljio na razgovoru ako je ostvario najmanje pet bodova.

Sedeamnaest dana nakon testiranja, 19. rujna, Ministarstvo je donijelo odluku o djelomičnom obustavljanju imenovanja u pet Policijskih uprava: Dubrovačko neretvanskoj, krapinsko-zagorskoj, primorsko-goranskoj, virovitičko-podravskoj, te vukovarsko -srijemskoj Policijskoj upravi. U PU krapinsko - zagorskoj postupak internog oglasa se obustavio zbog bitno promijenjenih okolnosti nakon raspisivanja internog oglasa, kao i u PU virovitičko - podravskoj, primorsko - goranskoj, i vukovarsko - srijemskoj, dok se u duborvačko - neretvanskoj obustavio jer kandidati nisu postigli zadovoljavajuće rezultate na testiranju.

Na natječaju su se birali načelnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Policijske uprave brodsko-posavske, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Policijske uprave istarske, Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske uprave međimurske, Policijske uprave osječko-baranjske, Policijske uprave primorsko-goranske, Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave šibensko-kninske, Policijske uprave varaždinske, Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Policijske uprave zadarske i Policijske uprave zagrebačke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook