Prethodni članak
Sljedeći članak

TRI DANA UZ ZABAVU I TRADICIJU: Pogledajte program ovogodišnje Zahvale jeseni u Klanjcu


Na središnjem gradskom trgu u Klanjcu i ove će se godine, po 21. puta, održati manifestacija 'Zahvala jeseni u Klanjcu 2022.'.

Brojna su događanja na rasporedu, i to od 30. rujna do 2. listopada, koja su organizatori predstavili danas na konferenciji za medije. – Ove nam je godine želja da Zahvalu jeseni napravimo u jednom pravom, velikom obliku, stoga će se održavati kroz tri dana. Bit će tu sajam tradicijskih proizvoda, gdje će se predstaviti domaći OPG – ovi i ponude svoje proizvode, imat ćemo gotovo 40 štandova iz cijele županije. Nadamo se lijepom i toplom vremenu i da se dobro proveselimo – rekao je Zlatko Brlek, gradonačelnik Grada Klanjca koji je, uz Kulturni centar Klanjec i Turističku zajednicu Biser Zagorja, organizator manifestacije.

Program je predstavila Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec. – Veselimo se tijekom tri dana predstaviti program ljudima iz nađe županije, ali i okolnih. Imat ćemo zabavni petak, rasplesanu subotu i nasmijanu nedjelju i nadamo se da će posjetitelji ta tri dana prepoznati kao priliku da na početku jeseni zaboravimo na sve loše što nas okružuje i opterećuje – rekla je Horvatim.

Manifestacija počinje u petak, 30. rujna, koncertom Grupe Vigor, uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Nastavlja se u subotu, kada se tradicijski sajam održava već od 14 sati, a od 15 sati program nazvan 'Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše', kada će na trgu nastupiti brojna kulturno – umjetnička društva i pjevački zborovi. Tome će prethoditi i program najmlađih sudionika, pa će se tako predstaviti polaznici klanječkog dječjeg vrtića i osnovne škole, i to kroz nastupe, ali i štandove. Potom će nastupiti TZ Bedem ih Bihaća, a nakon njih slijedi u 21 sati veliki koncert Nene Belana i Fiumensa.

Nedjelja donosi čak tri kazališne predstave amaterskih kazališta iz Tuhlja i Svetog križa Začretja, a nastupit će i mažoretkinje Dubrovčan, Puhački orkestar Lira te KUD Horvatska. Manifestacija završava koncertom Matije Cveka u 20 sati.

-Pozivam sve da dođu uživati i da iskoriste mogućnosti koje ovaj kraj nudi, od aktivnog odmora, wellnesa, uživanja u plodovima jeseni, gastro ponudi, da obiđu i upoznaju ljepote ovog kraja, ali i cijelog Zagorja i iskoriste lijepe dane u prirodi prije zime – pozvala iz TZP Biser Zagorja Tatjana Petranović Capar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook