Prethodni članak
Sljedeći članak

Želite postati vojnik? MORH raspisao natječaj, traži 150 kadeta

  • Marko Prpic/PIXSELL - vojnici

    Marko Prpic/PIXSELL


Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak tri javna natječaja za prijam u kadetsku službu na Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu.

Na Sveučilištu u Zagrebu natječaj je za preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva (do 70 kandidata/kinja) i preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja (do 40 kandidata/kinja, a na Sveučilištu u Splitu integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo (do 20 kandidata/kinja). Također raspisan je natječaj za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot (do 20 kadeta) na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, piše  poslovni.hr.

Rok za podnošenje prijava za Sveučilište u Zagrebu – Fakultet prometnih znanosti (preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot) je 19. travnja 2021. godine, a za Sveučilište u Zagrebu (preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i preddiplomski sveučilišni studij Vojnog vođenja i upravljanja) i Sveučilište u Splitu (integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojno pomorstvo) je 10. svibnja 2021. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu navedeni su u svakom pojedinom natječaju.

Kandidati za kadete/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji se u propisanom postupku elektronički prijave Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student u navedenom roku, Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak.

Informacije u vezi s natječajima nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obranwww.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefone referade Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (021/354-927 i 01/3786-666), Središnjice za upravljanje osobljem (01/3784-812 i 01/3784-814), referadi Fakulteta prometnih znanosti (01/238-0202) te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook