Prethodni članak
Sljedeći članak

ZBOGOM, KIĆO: Od voljenog glazbenika na zagrebačkom Krematoriju opraštaju se članovi obitelji, kolege glazbenici i prijatelji

Od velikana hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiće Slabinca danas se osim u Zagrebu opraštaju i diljem njegove Slavonije

  • Tomislav Miletic/PIXSELL

    Tomislav Miletic/PIXSELL


Od voljenog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca na zagrebačkom Krematoriju opraštaju se članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici. Posljednji ispraćaj zakazan je za 12.40 sati u velikoj dvorani. Ispred dvorane stvorio se golemi red Kićinih štovatelja koji su htjeli izraziti sućut obitelji. Svi su nosili maske i pridržavali su se epidemioloških mjera.

Među govornicima na ispraćaju našli su se i Kićini kolege iz Hrvatskog društva skladatelja. Nekoliko dana prije ispraćaja njegov dugogodišnji prijatelj Branko Uvodić otkrio je kako će izgledati oproštaj od Kiće. – Bitno je da ćemo se od njega oprostiti dostojanstveno i onako kako Kićo zaslužuje. Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac će izvesti "Plavušu". Okupit će se i tamburaši iz najpoznatijih domaćih bendova i izvesti "Otiš'o je moj otac polako" - kazao je Uvodić, prenosi Večernji.hr.

Zarko Basic/PIXSELL

 

Od velikana hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiće Slabinca danas se osim u Zagrebu opraštaju i diljem njegove Slavonije. Dok traje ispraćaj na Zagrebačkom krematoriju, u Osijeku su se, uz poštivanje epidemioloških mjera, okupili i njegovi sugrađani.

- Učinili smo najviše što smo mogli za našeg Kiću u ovim epidemiološkim uvjetima. Ideja se vrlo brzo rodila. Mi tamburaši imamo kodeks da moramo ispratiti svog kolegu, a kako ne ovakvog velikana. Svirali smo dvije skladbe - "Tamburaški rastanak", koji je evergreen u ovakvim situacijama, i Kićinu "Otiš'o si s mirisima jutra". Dali smo sve od sebe, i drago mi je da je došao lijep broj ljudi odati počast Kići, kazao je Hrvoje Grbeša, tajnik HGU Osječko-baranjske županije. Nakon izvođenja skladbi na osječkom trgu, glazbenici su se uputili na Promenadu kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću.

Tomislav Miletic/PIXSELL

 

Podsjetimo, legendarni Kićo Slabinac preminuo je u petak 13. studenoga u 6:50 sati u KBC-u Zagreb, gdje je bio hospitaliziran tri mjeseca. Unatoč svim najboljim metodama liječenja, kako kirurškog tako i intenzivističkog, biologija njegovih multiplih komorbiditeta nažalost je nadjačala sve naše napore", potvrdio je za Večernji list prof. dr. Hrvoje Gašparović, kardiokirurg iz KBC-a Zagreb koji je ljetos operirao srce Kići Slabincu. Kićo je prošao rutinsku operaciju srca, no oporavak nije tekao očekivano jer zbog njegove debljine rana na prsnom košu nije dobro zarastala. Slavonski glazbenik poznatih hitova "Inati se Slavonijo" i "Zbog jedne divne crne žene" posljednje je dane proveo na respiratoru zbog pogoršanja respiratornog statusa, a sve to bila je posljedica rutinske operacije srca koja je pošla po zlu u kolovozu. Naime, glazbeniku je prvo bilo prognozirano poboljšanje te je bio u fazi odvajanja od respiratora, ali onda se sve promijenilo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook