Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog novih mjera koje je uvela Slovenija, naš ZJZ ovaj vikend provodi brze antigen testove

Župan Kolar rekao je da odluka za škole za idući tjedan ostaje ista. U škole idu maturanti te učenici 3. i 5. završnih razreda


I za idući tjedan ostaje ista odluka za škole. Po modelu A idu samo završni razredi - maturanti i treći razredi strukovnih škola te peti razredi medicinske struke - rekao je na konferenciji Stožera Civilne zaštite župan Željko Kolar. Ostali srednjoškolci idu po modelu C.  Svi učenici osnovnih škola idu po modelu A. Odlučeno je to, rekao je, nakon analize epidemiološkog stanja i konzultacija s resornim ministarstvom i epidemiološkom službom  Zavodom za javno zdravstvo.

U osnovnim školama samo je jedan učenik pozitivan, a njegov razred je u samoizolaciji. Nema pozitivnih djelatnika. Kod srednjoškolaca nema pozitivnih učenika, jedan je djelatnik pozitivan,  a jedan u samoizolaciji.

Dakle, zasada je epidemiološka situacija u zagorskim školama dobra, nema značajnih događanja iako su se učenici vratili u školske klupe. Pratit će se situacija i razmotriti po kojem modelu dalje, no župan je mišljena da će se kombinirati model B, A i C.  Mala je mogućnost, rekao je, da sa svim razredima krenemo po modelu A. 


Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županje Tomislav Jadan izvijestio je da je do sada na području županje ukupno procijepljeno 3625 osoba: 1706 zdravstvenih djelatnika, 1907 korisnika staračkih domova i 15 djelatnike hitne. Istaknuo je da i dalje dolaze male količine cjepiva.

Kako je Slovenija uvela nove mjere prelaska granice prema kojima trebate imati negativan test na koronavirus, Jadan je obavijestio da će Zavod za javno zdravstvo raditi ovaj vikend, dakle, u subotu i nedjelju od 8 do 12 sati tzv. brze antigentske testove. Brzi antigentski test ne smije biti stariji od 24 sata. Adresa je Zivtov trg 3 u Zaboku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook