Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog naloga iz Grčke, policija hapsi BBB-ovce!

  • Policija uhićenje

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Policija je krenula u akciju uhićenja pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys zbog europskog uhidbenog naloga koji je došao iz Atene prenosi portal index.hr

Policija je postupila prema uhidbenom nalogu i uhitila više navijača. Uhićeno je devet pripadnika Bad Blue Boysa. Policija zasad ne želi službeno ništa potvrditi i to iz, kako navode, "taktičkih razloga". Za jednim pripadnikom BBB-a se još uvijek traga.

Kako se neslužbeno doznaje, petorica su uhićena jučer, a četvorica danas. Oni su prvo odvedeni u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici, a potom su predani pritvorskom nadzorniku na zagrebačkim Oranicama. Nad osumnjičenim navijačima policija, prema neslužbenim podacima, nije provodila kriminalističko istraživanje već samo postupala po europskom uhidbenom nalogu.

Ministarstvo pravosuđa danas je potvrdilo da su ih nadležne službe Ravnateljstva policije obavijestile o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti. Hrvatska policija, sukladno proceduri, o tome je obavijestila Državno odvjetništvo RH (DORH) radi eventualnog postupanja mjera i radnji iz nadležnosti DORH-a.

Prema zaprimljenoj obavijesti nalozi su povezani s navijačkim neredima iz kolovoza o čemu nadležna grčka tijela, prema dostupnim informacijama, još uvijek provode istragu, navode u priopćenju. Dodaju da u postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

Eventualnu odluku o postupanju sukladno izdanoj obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela.

Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima, a vlada RH će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava, stoji u priopćenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook