Prethodni članak
Sljedeći članak

ZBOG KORONAVIRUSA UVEDENE NOVE MJERE: Preporuča se odgađanje skupova s preko 1000 ljudi


Nacionalni stožer civilne zaštite odlučio je da svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz država gdje su žarišta zaraze koronavirusom moraju biti u obveznoj karanteni 14 dana, te da se odgode svi skupovi na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi. Predsjednik Stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je u ponedjeljak da će strani državljani koji ulaze u Hrvatsku iz žarišta zaraze biti u obveznoj karanteni 14 dana, a hrvatski državljani će dobiti rješenje za samoizolaciju. Također predlaže građanima da odgode putovanja u zemlje zahvaćene koronavirusom, prenosi Index.

Božinović je istaknuo da treba odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi, a organizatori okupljanja koja će se eventualno održati dužni su osigurati najviše higijenske standarde, kao i punktove s dezinfekcijskim sredstvima.

Također, svim sudionicima treba dati jasnu uputu da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavanje bližeg socijalnog kontakta, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook