Prethodni članak
Sljedeći članak

Završnica obilježavanja Dana općine Radoboj uz planinarenje i koncert Limene glazbe


U sklopu obilježavanja Dana Općine Radoboj, HPD Radoboj organizirao je Planinarski pohod po Strahinjčici kroz Radobobojsku Stezu, 24. listopada. U prekrasno, ali prohladno listopadsko jutro ispred Muzeja Radoboa i Centra za prirodu“Zagorje“ okupilo se tridesetak zaljubljenika u prirodu za koje je najprije bilo organizirano kratko razgledavanje Muzeja Radboa i Centra za prirodu „Zagorje“, te upoznavanje sa poviješću i ljepotama radobojskog kraja. Uz prekrasnu Strahinjčicu, lijep i sunčan dan, drage prijatelje iz susjednih gradova i općina dobra zabava je bila zagarantirana.

Na putu prema Strahinjčici nezaobilazna točka bio je novi Planinarski dom, gdje je za sudionike planinarenja bila osigurana okrepa, a ujedno su se mogle razgledati prostorije novog Doma, te izložbu slika sa Likovne kolonije 2021. godine. Sam početak pohoda bio je upravo od Planinarskog doma Radoboj a takozvana Radobojska Steza je kružna staza koja počinje kod Planinarskog doma Radoboj, proteže se požarnim putem do Poljana, zatim pokraj Lovačkog doma Radoboj, pa do Plata i Crkve Svetog Jakoba. Do vrha se stiže preko Prijevoja i Lovačkog doma u Gornjoj Šemnici, te se dalje nastavlja pokraj Dedeka i Babice i vodi na početnu točku, Planinarski dom Radoboj. Izuzetno lijepo vrijeme, te ljepota prirode u ovo doba godine oduševile su sve sudionike ovog pohoda, pa su tako puni dojmova sa planinarenja stigli na početnu točku gdje je bio osiguran ručak i nastavak druženja. Članovi HPD Radoboj zahvaljuju svima na sudjelovanju, te s nestrpljenjem i veseljem očekuju neki novi pohod i druženje na Strahinjčici.

Nastavak nedjeljnog popodneva slijedio je u Sportskoj dvorani u Radoboju gdje je s početkom u 17:00 sati održan jednosatni koncert pod nazivom „Tri orkestra jedno srce“. Koncert su održala tri orkestra: Puhački orkestar „Lijepa naša“ Kumrovec, Puhački orkestar „DVD-a Špičkovina“ i Puhački orkestar „Radboa“ pod ravnanjem maestra Ivana Kšeneka. Prvi je to zajednički nastup triju orkestara, a također i prvi nastup Puhačkog orkestra „Radboa“ koji su unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji marljivo vježbali za svoj prvi javni nastup. Nastup triju orkestara uveličale su poznate „Radobojske mažoretkinje“ pod vodstvom trenerice Sonje Vukmanić koje su također pokazale zavidno umijeće mažoret plesa. Koncert „Tri orkestra jedno srce“ bio je prava glazbena poslastica koja je pokazala glazbena i plesna umijeća puhačkih orkestara i Radobojskih mažoretkinja. Koncert je završio uz pregršt čestitki i riječi hvale oduševljene publike, a time su i završila događanja kojima je općina Radoboj ove godine obilježila svoj dan. Nažalost „Radoboj Open 2021.godine državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom koje se trebalo održati 23.10.2021. je odgođeno zbog nepovoljnog vjetra, te će se održati naknadno.


- Zahvaljujemo se svim sudionicima na sudjelovanju, posjetiteljima koji su posjetili naša događanja koja su bila prilagođena epidemiološkoj situaciji, i nadamo se da ćemo Dane općine Radoboj 2022. godine obilježiti kako se to voli reći u „starom normalnom“ - poručuju iz Općine Radoboj.

[sliak6]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook