Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli radovi na izgradnji mreže Zagorskog vodovoda u tri gornjostubička naselja

Stvorit će se infrastruktura kako bi se stanovnici naselja Volavec, Brezje i Slani Potok mogli s lokalnog vodovoda priključiti na Zagorski vodovod


U Gornjoj Stubici na konferenciji za medije kod Gupčeve lipe predstavljen je danas projekt izgradnje vodovodne mreže u naseljima Brezje, Slani Potok i Volavec. Prisutni su bili prisutni načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, koordinator pripreme i izrade planova Đino Zmijarević iz Hrvatskih voda, kao i v.d. direktora Hrvatskih voda, VGI Gornja Sava, Tomislav Suton.

Kako je istaknuo načelnik Gornje Stubice, danas počinju radovi na izgradnji nove vodovodne mreže koja će stanovnicima naselja Brezje, Slani Potok i Volavec omogućiti da se priključe na Zagorski vodovod, odnosno da imaju alternativu i mogu koristiti sve resurse koje nudi Zagorski vodovod, što se tiče vodoopskrbe. – Radi se o prvoj fazi projekta i nadam se da ćemo ju završiti u narednih godinu – dvije i omogućiti stanovnicima ovih naselja pristup Zagorskom vodovodu. Zakoni ne predviđaju lokalne vodovode i kao lokalna samouprava moramo biti spremni i pripremiti infrastrukturu da budemo spremni u trenutku kada se bude trebalo prijeći na Zagorski vodovod – rekao je Krizmanić i zahvalio Hrvatskim vodama koje sufinanciraju projekt i Zagorskom vodovodu koji je investitor.

Vrijednost projekta je 2 milijuna 800 tisuća kuna, a radi se o 3750 metara mreže, rekao je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić. – U prvoj fazi koja je krenula izgradit će se 620 metara mreže, što je investicija oko 850 tisuća kuna, kao i hidrostanica koja će omogućiti da se tehnički uopće dobije na tim višim kvotama u ovim naseljima – pojasnio je Mihovilić.

Rekao je i kako je Gornja Stubica dobrim dijelom pokrivena lokalnim vodovodima i Zagorski vodovod trenutno provodi više projekata projektiranja mreže koje će omogućiti svima da se mogu spojiti na Zagorski vodovod. – Najvažniji objekt koji moramo izgraditi je vodosprema u Humu Stubičkom, koja će omogućiti cijeloj toj podsljemenskoj zoni Gornje Stubice da se priključi na Zagorski vodovod – rekao je Mihovilić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić zahvalio je na suradnji Zagorskom vodovodu, no isto je tako istaknuo kako je inicijativa krenula zahvaljujući načelniku Jasminu Krizmaniću u gornjostubičkom župniku Nikoli Jurkoviću. – Hrvatske vode su osmišljene i formirane da budu na usluzi građanima i u 21. Stoljeću nam je zadatak da se ovakvi projekti provedu i da se riješi problem na svim točkama gdje on još uvijek postoji, pa tako i na području Zagorskog vodovoda i Krapinsko – zagorske županije – rekao je Vukmirić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook