Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAPOČELA VAŽNA INVESTICIJA ZA SVE STANOVNIKE KRAPINSKIH TOPLICA: Gradi se novi suvremeni vatrogasni dom vrijedan 9,3 milijuna kuna

- Preseljenje sjedišta DVD-a Krapinske Toplice, koje je sada u okviru Doma kulture, na novu lokaciju, omogućuje nam ostvarenje sljedećeg projekta za koji smo već ishodovali građevinsku dozvolu, a to je preinaka Doma kulture u suvremeni multimedijski centar, najavio je načelnik Svažić


Općina Krapinske Toplice krenula je s realizacijom kapitalnog projekta vrijednog 9,3 milijuna kuna, a riječ je o izgradnji vatrogasnog doma s poligonom za vježbanje. Novi će dom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice biti izgrađen u Vrtnjakovcu. Naime, trenutna zgrada Vatrogasnog doma ne zadovoljava potrebne uvjete rada društva jer je zastarjela i male je površine, što je nedostatno za trenutne, ali i buduće potrebe društva.

 

Vatrogasci su to zaslužili

- Naši su vatrogasci zaslužili veći prostor i kvalitetnije uvjete za rad. Svjesni smo njihove iznimne važnosti, i to ne samo u smislu sigurnosnog i preventivnog aspekta njihove djelatnosti, već i u širem kontekstu rada društva u zajednici – rekao je zamjenik načelnika i ujedno predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Krapinske Toplice Vladimir Huzak. Projektom će se izgraditi zgrada ukupne neto površine 1075,86 m2 u kojoj će biti dovoljno prostora za siguran smještaj vatrogasne opreme i vozila, ali i mjesta za okupljanje brojnih članova vatrogasnog društva. Postavit će se i novi centralni sustav grijanja preko plinskog kondenzacijskog bojlera. Ujedno, zgrada će postati i mjesto za obuku, educiranje i seminare te mjesto okupljanja i druženja mladih.

 


Poligon za vježbanje za sva toplička društva


- Izgradnjom Vatrogasnog doma osiguravamo stalni prostor za rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice i poligon za vježbe koji će koristiti i ostala 4 vatrogasna društva s područja naše općine. Vatrogasci s područja naše općine posebno su se dokazali u radu s mladima i provođenju preventivnih aktivnosti, a kad je u pitanju sustav civilne zaštite, najviše aktivnosti organiziramo upravo preko naših dobrovoljnih vatrogasnih društava. Zaštita od požara je samo jedan segment njihovog rada – istaknuo je općinski načelnik Ernest Svažić dodajući da su vatrogasci tu kad su potrebne hitne intervencije kod elementarnih nepogoda, poput bujica, klizanja tla i slično te rješavanja mnogobrojnih komunalnih problema. Izgradnja novog vatrogasnog doma otvara prostor za novi veliki projekt.

 


Oslobađa se prostor za multimedijski centar


- Preseljenje sjedišta DVD-a Krapinske Toplice, koje je sada u okviru Doma kulture, na novu lokaciju, omogućuje nam ostvarenje sljedećeg projekta za koji smo već ishodovali građevinsku dozvolu, a to je preinaka Doma kulture u suvremeni multimedijski centar. Nije zanemariv ni atraktivni vanjski izgled zgrade koji će zasigurno doprinijeti novoj vizuri naše općine na ulazu u Krapinske Toplice iz smjera Zagreba – završio je Svažić i izrazio zadovoljstvo što je projektu odobreno sufinanciranje EU u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. od 85 posto, dok će 15 posto biti sufinancirano s općinske i nacionalne razine. Uloga Vatrogasnog doma je podizanje protupožarne sigurnosti, društvene i komunalne infrastrukture te će građevina kao takva biti javne namjene, dajući pozitivan doprinos ka povećanju kvalitete života i razine sigurnosti kroz planski razvoj prostora općine Krapinske Toplice.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 na 67+200 km između čvora IVANIĆ GRAD i čvora KRIŽ u smjeru Lipovca promet se vodi po dvije prometne trake.Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.  Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolic...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program