Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAPOČELA VAŽNA INVESTICIJA ZA SVE STANOVNIKE KRAPINSKIH TOPLICA: Gradi se novi suvremeni vatrogasni dom vrijedan 9,3 milijuna kuna

- Preseljenje sjedišta DVD-a Krapinske Toplice, koje je sada u okviru Doma kulture, na novu lokaciju, omogućuje nam ostvarenje sljedećeg projekta za koji smo već ishodovali građevinsku dozvolu, a to je preinaka Doma kulture u suvremeni multimedijski centar, najavio je načelnik Svažić


Općina Krapinske Toplice krenula je s realizacijom kapitalnog projekta vrijednog 9,3 milijuna kuna, a riječ je o izgradnji vatrogasnog doma s poligonom za vježbanje. Novi će dom za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice biti izgrađen u Vrtnjakovcu. Naime, trenutna zgrada Vatrogasnog doma ne zadovoljava potrebne uvjete rada društva jer je zastarjela i male je površine, što je nedostatno za trenutne, ali i buduće potrebe društva.

 

Vatrogasci su to zaslužili

- Naši su vatrogasci zaslužili veći prostor i kvalitetnije uvjete za rad. Svjesni smo njihove iznimne važnosti, i to ne samo u smislu sigurnosnog i preventivnog aspekta njihove djelatnosti, već i u širem kontekstu rada društva u zajednici – rekao je zamjenik načelnika i ujedno predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Krapinske Toplice Vladimir Huzak. Projektom će se izgraditi zgrada ukupne neto površine 1075,86 m2 u kojoj će biti dovoljno prostora za siguran smještaj vatrogasne opreme i vozila, ali i mjesta za okupljanje brojnih članova vatrogasnog društva. Postavit će se i novi centralni sustav grijanja preko plinskog kondenzacijskog bojlera. Ujedno, zgrada će postati i mjesto za obuku, educiranje i seminare te mjesto okupljanja i druženja mladih.

 


Poligon za vježbanje za sva toplička društva


- Izgradnjom Vatrogasnog doma osiguravamo stalni prostor za rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice i poligon za vježbe koji će koristiti i ostala 4 vatrogasna društva s područja naše općine. Vatrogasci s područja naše općine posebno su se dokazali u radu s mladima i provođenju preventivnih aktivnosti, a kad je u pitanju sustav civilne zaštite, najviše aktivnosti organiziramo upravo preko naših dobrovoljnih vatrogasnih društava. Zaštita od požara je samo jedan segment njihovog rada – istaknuo je općinski načelnik Ernest Svažić dodajući da su vatrogasci tu kad su potrebne hitne intervencije kod elementarnih nepogoda, poput bujica, klizanja tla i slično te rješavanja mnogobrojnih komunalnih problema. Izgradnja novog vatrogasnog doma otvara prostor za novi veliki projekt.

 


Oslobađa se prostor za multimedijski centar


- Preseljenje sjedišta DVD-a Krapinske Toplice, koje je sada u okviru Doma kulture, na novu lokaciju, omogućuje nam ostvarenje sljedećeg projekta za koji smo već ishodovali građevinsku dozvolu, a to je preinaka Doma kulture u suvremeni multimedijski centar. Nije zanemariv ni atraktivni vanjski izgled zgrade koji će zasigurno doprinijeti novoj vizuri naše općine na ulazu u Krapinske Toplice iz smjera Zagreba – završio je Svažić i izrazio zadovoljstvo što je projektu odobreno sufinanciranje EU u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. od 85 posto, dok će 15 posto biti sufinancirano s općinske i nacionalne razine. Uloga Vatrogasnog doma je podizanje protupožarne sigurnosti, društvene i komunalne infrastrukture te će građevina kao takva biti javne namjene, dajući pozitivan doprinos ka povećanju kvalitete života i razine sigurnosti kroz planski razvoj prostora općine Krapinske Toplice.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook