Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela je rekonstrukcija tržnice u Stubakima, investicija koja vrijedi 350.000 kuna

Općina Stubičke Toplice projekt rekonstrukcije tržnice prijavila je na natječaj LAG-a Zeleni bregi i ostvarila potporu od 20.000 eura. Ukupna investicija košta 350.000 kuna i ostatak će financirati Općina iz vlastitih sredstava


Za nekih mjesec dana tržnica u Stubičkim Toplicama trebala bi dobiti novi izgled primjeren i kupcima i prodavačima. Upravo je ovaj tjedan započelo njezino uređenje koje obuhvaća rekonstrukciju otvorenog dijela tržnice i sanitarnih prostorijama, koje su u vlasništvu Općine. Inače, tržnica je u vlasništvu skupa suvlasnika.

Radovi na tržnici i sanitarnim prostorima

Kompletno će se urediti sanitarni prostori, dotrajale instalacija uz novi raspored prostora unutar postojećih gabarita, svjetiljke zamijeniti novim LED svjetiljkama, a prići će se i obnovi, odnosno antikorozivnoj zaštiti čelične i drvene konstrukcije zajedničkih dijelova tržnice. Prenamijenit će se raspored prostora s demontažom oštećene i dotrajale sanitarne oprema te uklanjanjem postojećih pregradnih zidova, s izgradnjom novih pregradnih zidova i pregrada od kompakt ploča. Izmjeniti i proširiti instalacija vodovoda i odvodnje, zamijeniti dotrajala stolarija novim vratima i prozori od PCV profila. Opločit će se podovi i zidovi glaziranim keramičkim pločicama, oličiti zidovi. Postavit će se dva reflektora i šest do osam kamere koje će pokrivati prostor tržnice.

- Općina Stubičke Toplice projekt rekonstrukcije tržnice prijavila je na natječaj LAG-a Zeleni bregi 'Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo' i ostvarila potporu od 20.000 eura. Ukupna investicija košta 350.000 kuna i ostatak će financirati Općina iz vlastitih sredstava – rekao je načelnik Josip Beljak.

Za domaće OPG-ove

Radove na rekonstrukciji izvodi Elektroinstalerski obrt Ščukanec iz Velikog Trgovišća, a rok za završetak 1. lipnja.

- Nadamo se da ćemo time oživjeti sam prostor tržnice koji je godinama zapostavljen i građanima ne pruža uslugu kakvu bi mogao. Želimo da tržnica u Stubakima postane atraktivno mjesto na kojem će moći prodavati naši OPG-ovi i OPG-ovi iz naše okolice - istaknuo je Beljak, koji ističe da su upravo zbog neadekvatnih uvjeta na tržnici neki prodavači i odustali od prodaje. Inače, jedan dio krova već je saniran, to je financirano od strane svih suvlasnika, a što je bio i preduvjet da Općina krene s ostalim radovima. Iako su prodavači ribe jedno vrijeme prestali prodavati u Stubakima, ponovno su se vratili, no ovaj put prodaja se vrši isključivo po naružbi i onda isporučuje. Trenutno je u prostoru tržnice fast food i prodaja piletine, a najavljena je i prodaja tekstila. Nakon što tržnica uređenjem poprimi izgled prave topličke tržnice vjerujemo da će privući i veliki broj lokalnih OPG-ova sa širokom ponudom domaćih proizvoda kako za domaće ljude, tako i za vikendaše te turiste.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru. Mogući su odroni.  Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić mpovremeno puše jak vjetar. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program