Prethodni članak
Sljedeći članak

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI: Vlada donijela odluku o ponovnom početku nastave u školama

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom su postavljeni uvjeti za početak normalizacije nastave od ponedjeljka, 11. svibnja


Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kojom su postavljeni uvjeti za početak normalizacije nastave od ponedjeljka, 11. svibnja, i koja predviđa da najveći dio učenika i studenata u nastavni proces bude uključen kroz nastavu na daljinu, prenosi Index.

Odlukom o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja, objasnila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, uređuje se drukčije izvođenje nastave i to prvenstveno za učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovnih škola, gdje će se nastava provoditi mješovitim modelom, dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, a dijelom kao nastava na daljinu.

Dodala je da je na virtualnom sastanku s ravnateljima škola i osnivačima razgovarala o uputama HZJZ-a te o preporukama Ministarstva za nastavak nastavnog procesa te za sada, kako je rekla, nije dobila nikakve informacije da škole ne bi mogle osigurati potrebne materijalne uvjete.Za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i učenike srednjih škola nastava se i dalje organizira kao nastavna na daljinu, jednako kao i na visokim učilištima, gdje je izuzetak omogućavanje održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi te praktični rad u malim grupama, prenosi Index.

Što se tiče predškolskih ustanova, od ponedjeljka se obavlja redoviti rad uz pridržavanje uputa HZJZ-a.

"Ravnatelji osnovnih i srednjih škola te čelnici visokih učilišta dužni su organizirati rad ustanova u suradnji s nama kao resornim Ministarstvom, da se nastava nesmetano odvija bez obzira o kakvom se obliku nastave radi. Ova odluka stupa na snagu 11. svibnja ove godine", zaključila je ministrica, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook