Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAPOČELA JE IZGRADNJA I BLAGOSLOVLJEN KAMEN TEMELJAC] 'Za godinu dana otvorit ćemo naš vrtić Jurek'

Vrtić će se prostirati na tisuću kvadrata i imat će smještaj za 85 djece


U Gornjoj Stubici danas je položen kamen temeljac na gradilištu budućeg dječjeg vrtića 'Jurek'. S realizacijom je započeo najveći projekt u Gornjoj Stubici unatrag puno godina, izgradnja dječjeg vrtića o kojoj se govorilo još prije deset godina, kada je Zagrebačka nadbiskupija darovala Općini dio zemljišta upravo u ovu svrhu.

Da je ovo veliki dan i događaj za Gornju Stubicu, istaknuo je načelnik Jasmin Krizmanić. – Bilo je dosta nagađanja svih ovih godina hoće li se graditi vrtić ili neće. Čak i kad smo potpisali ugovor s Ministarstvom poljoprivrede o izgradnji bilo je nažalost pojedinaca koji su širili glasine da do toga neće doći. Drago mi je da smo sve to danas demantirali – rekao je ponosni načelnik te dodao kako je siguran da će za godinu dana svoja vrata otvoriti vrtić 'Jurek'. Zahvalio je i bivšem načelniku Željku Lisaku koju je bio pokretač ideje o izgradnji vrtića te nadbiskupiji koja je darovala zemljište.

Izgradnja vrtića i opremanje vrijedno je 12 milijuna i 600 tisuća kuna, za što je preko mjere 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja dobiveno 7 milijuna i 440 tisuća kuna. – Vrtić će se prostirati na oko tisuću kvadratnih metara, imat će tri jedinice za vrtićki uzrast i dvije za jaslički, odnosno za ukupno 85 djece – rekao je još načelnik te je izrazio zadovoljstvo što će se konačno realizirati ono što je mještanima prije puno godina obećano.

U kamen temeljac kojega je, kao i cijeli gradilište, blagoslovio ekonom Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomica Šestak, položena je i povelja o ovom događaju i projektu, koju su potpisali vlč. Šestak, načelnik Krizmanić te gornjostubički župnik Nikola Jurković.

Čestitke zbog realizacije ovog projekta općinskom je vodstvu uputio i saborski zastupnik, izaslanik Vlade RH Žarko Tušek. - Vlada Republike Hrvatske je ponosna na ovih 17 projekata diljem Krapinsko – zagorske županije, vrijednih više od 100 milijuna kuna. Ovo je jedna od kapitalnih mjera ove vlade, neophodna za kvalitetu života ljudi, jer je današnjim mladim obiteljima bez osiguranja vrtića i temeljne infrastrukture nemoguće kvalitetno živjeti – rekao je Tušek je poželio izvođaču radova da sretno radove privedu kraju.

Blagoslovu gradilišta prisustvovali su još i zamjenik načelnika G. Stubice Vladimir Škvorc, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević, župnici Dubravko Škrlin Hren i Ivan Levak, ravnateljica gornjostubičke osnovne škole Sanja Knezić te županijski i općinski vijećnici i mnogi mještani koji su s nestrpljenjem čekali izgradnju vrtića, ali i zamjenik župana Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek. - Kad radimo dječje vrtiće to je najljepše, jer to ima budućnost. Ne treba posebno naglašavati koliko su upravo vrtići bitna demografska mjera, ovakvi projekti daju sigurnost da će stanovništvo ostati živjeti na području općine. Blizu smo i Zagreba, a uz spojnu cestu na Zagreb preko Karivaroša ubuduće možemo očekivati i da će se ovamo doseliti jedan dio stanovništva iz Zagreba, što će biti pozitivno za Gornju Stubicu – rekao je zamjenik župana.

Vrtić gradi poduzeće Vodolim vlasnika Vanje Brundule iz Donje Stubice, pod stručnim nadzorom Zagorje pro kona te po projektima MVA Mikelić Vreš arhitekata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook