Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnatelj policije objasnio je zašto je policija posjetila zagorske škole


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina poručio je danas za medije kako policija u Krapinsko-zagorskoj županiji nije prikupljala osobne podatke prosvjednika u školama, već je samo popisivala broj sudionika koji su se uputili na prosvjed u Zagreb kako bi osigurala protočnost i sigurnost prometa.

- Kada imamo prosvjede s velikim brojem sudionika, najviše se to događa na području Policijske uprave zagrebačke, policijske uprave dostavljaju podatke o prijevoznim sredstvima, broju autobusa, kako bi se na bolji način osigurala protočnost i sigurnost prometa, te kako bi se poduzele sve mjere osiguranja da sve protekne u najboljem redu - kazao je Milina.

Dodao je kako je policija dolazila u škole u toj županiji kako bi prikupila podatke o broju sudionika, što je uobičajena radnja, a nikako nisu popisivali osobne podatke učitelja, štrajkaša ili prosvjednika. Milina je pojasnio da se nije radilo o zastrašivanju, već o prikupljanju podataka kako bi se na području Zagreba na najbolji mogući način osigurala sigurnost u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook