Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAOKRUŽENA PRIČA: Na uređeno dvorište krapinskog gradskog vrtića postavljeno 16 novih igrala, a novu fasadu dobio i stari dio vrtića

Ukupna vrijednost nabave igrala bile ja oko 230.000 kuna s uključenim PDV – om, od čega je 12.000 kuna donacija Privredne banke Zagreb, a ostatli dio pokrio je Grad Krapina


Nakon što je prošle godine krapinski gradski Dječji vrtić 'Gustav Krklec' dograđen te može primiti dvije dodatne odgojne skupine, odnosno ukupno 200 – injak mališana, ove godine Grad Krapina zadao si je za cilj uredi dječje igralište oko vrtića.

– Ovdje su bile željezne sprave stare više desetaka godina. Stoga smo ove godine nabavili 16 novih igračaka odnosno sprava, koje su postavljene na prostor oko vrtića – rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović. Ukupna vrijednost nabave igrala bile ja oko 230.000 kuna s uključenim PDV – om, od čega je 12.000 kuna donacija Privredne banke Zagreb, a ostatli dio pokrio je Grad Krapina.

- Htjeli smo također, nakon nadogradnje, da na starom dijelu vrtića ne ostane ona stara oronula fasada, tako da je napravljena nova fasada na tom dijelu, s izloacijom i svime što je potrebno. Vrijednost te investicije je oko 140.000 kuna s uključenim PDV – om i sljedeće godine bismo željeli završiti fasadu s druge strane vrtića na starom dijelu, da zaokružimo cijelu priču – kaže gradonačelnik, dodajući da je Grad 2015. Financirao zamijenu kompletnog krovišta jer je bilo u dosta lošem stanju. – Rado bismo da je moguće sagraditi drugi, prostraniji vrtić na drugoj lokaciji, no trenutno naše financijske mogućnosti nisu takve da bi mogli ići u izgradnju novog vrtića kapaciteta minimalno 200 djece, koliko ih sada imamo upisanih. No dok se financijske mogućnost ne stvore, mislim da je napravljen veliki iskorak na gradskom vrtiću i to će nam biti nit vodilja id alje, da svake godine nešto uredimo oko vrtića – zaključio je gradonačelnik.

Ravnateljica vrtića Ksenija Ostojić kaže da su jako zadovoljni novouređenim vrtićem. – Oduševljeni su i zaposlenici i djeca. Trenutno je u vrtiću 32 – je djece, od 200 upisanih, a radimo prema propisanim mjerama. Za iduću godinu već je raspisana javna objava za upis djece i imamo već mnogo zaprimljenih zahtjeva – rekla je ravnateljica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook