Prethodni članak
Sljedeći članak

Zajednički koncert puhača

Nova suradnja u Mariji Bistrici


U Domu kulture u Mariji Bistrici u petak je održan zanimljiv koncert, kao plod nove suradnje između KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica i Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica.

Prije samog početka predsjednik KUD-a ''Lovro Ježek'' Ivan Palanović i prof. Branimir Norac iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica obratili su se publici i izrazili zadovoljstvo suradnjom, koja je ovim koncertom počela, ali sigurno neće i završiti. Palanović je pri tome naglasio kako je suradnja pokrenuta i s namjerom da se Limena glazba KUD-a redovito dopunjava upravo polaznicima Glazbene škole, dok je Norac istaknuo kako je ova suradnja logičan razvoj događanja u mjestu sa dvije glazbene institucije, kao što su škola i KUD. U odsutnosti dirigenata u KUD-u Roberta Homena i Mihaela Križančića, puhačkim orkestrima dirigirao je upravo prof. Norac.

A uz mladi i odrasli Puhački orkestar bistričkog KUD-a, iz Glazbene škole nastupili su: Leona Vujica i Julija Klaužer na klarinetu, Josip Klapač i Pavel Krpelnik Kurešić na saksofonu, Ema Runjak i Klara Gabud na flauti te Ernest Fulir na trombonu. Klavirska pratnja bila je prof. Dina Katnić. Koncert su svojim prisustvom uveličali i načelnik Općina Marija Bistrica Josip Milički, zamjenik ravnatelja OŠ Marija Bistrica Marinko Micak, đakon u Svetištu MBB-e Vedran Jakić i tajnik Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici Vedran Klaužer. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook