Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorene su prijave za Festival vinskih popevki i napitnica


Kulturno - umjetničko društvo Pregrada i ove godine već tradicionalno organizira Festival vinskih popevki i napitnica. U sklopu ovogodišnjeg pregračkog „Branja grojzdja“ 8. po redu festival održat će se 27. rujna 2024. godine. 


Natječaj za prijavu skladbi za ovogodišnji festival raspisan je u ožujku, a traje do 31. srpnja 2024. godine. Na Festivalu se izvode tradicijske i popularne skladbe u dvije kategorije: već izvođene skladbe i nove skladbe, koje izvode solisti ili manje vokalne skupine, a cappella ili uz glazbenu pratnju. 

Sve skladbe su obavezne držati se zadane tematike vezane uz vino i vinogradarstvo (vino, trsje, klijet, grojzdje, pajdaši…), a tekstovi skladbi mogu biti napisani kajkavskim narječjem, na književnom jeziku ili na nekom drugom narječju. Inozemni izvođači slobodni su izabrati jezik na kojem će izvoditi skladbu. 

Sve skladbe prolaze prosudbu stručnog žirija, čiji će predsjednik i ove godine biti prof. Bojan Pogrmilović. Nagrađuju se po tri najbolje skladbe u svakoj kategoriji, a dodjeljuje se i nagrada za najbolju obradu Festivala te nagrada za najbolji tekst nove skladbe. Publika također ima pravo glasa te će i skladbi koja skupi najviše glasova publike biti dodijeljena nagrada. 

Prijavnici za sudjelovanje potrebno je priložiti tekst skladbe te note ili snimku skladbe koja može biti i amaterska.

KUD Pregrada još jednom poziva sve zainteresirane za nastup na ovogodišnjem nastupu da im se jave putem maila:  [email protected] ili na telefon 098 296 896. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook