Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrebačka hitna pomoć krenula s brzim testovima na koronu! Ravnatelj Žarko Rašić: 'Ovo će nam olakšati posao'

'Do sada smo imali 4600 intervencija koje su bile vezane uz COVID 19', rekao je za RTL ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu


Zagrebačka hitna pomoć je danas krenula s brzim testovima na koronavirus.
Sve prati reporterka RTL-a Leona Šiljeg koja je u RTL-u Danas razgovarala s ravnateljem Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu, Žarkom Rašićem.
'Danas je prvi dan kada smo ih uveli. Testirano je nekoliko pacijenata kod kojih je postojala indikacija. Postoje stroge indikacije kada se radi taj test. Kako bi omogućili što bržu intervenciju', kazao je Rašić i dodao:
'Ukoliko je test pozitivan, tada ga volimo u COVID bolnicu. Na taj način štedimo vrijeme', istaknuo je.
'Ovo će nam dosta olakšati. Često se znalo događati da vozimo s jednog kraja grada na drugi kraj grada. Mi ćemo raditi te brze testove, ako su oni negativni, onda se radi i PCR test", kazao je Rašić i nastavio: 'Do sada smo imali 4600 intervencija koje su bile vezane uz COVID 19. Sve ostale bolesti postoje i u gradu Zagrebu. postoje prometne nesreće, dnevno imamo puno intervencija. Hitna se često puta do sada jer pacijenti jako teško dolaze u kontakt sa svojim obiteljkim liječnicima. Kod nas je situacija jako dobra, ni jedan djelatnik do ruja nije bio COVID pozitivan. Sada je 6 djelatnika u samoizolaciji, odnosno COVID pozitivno. Ovo je izuzetno mali broj', rekao je na kraju Žarko Rašić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook