Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorskim vatrogascima prošla godina donijela veliko povećanje intervencija

U Mihovljanu je održana redovna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije


Na području Krapinsko - zagorske županije operativno djeluje 81 dobrovoljno vatrogasno društvo, od čega su četiri u gospodarstvu te dvije javne vatrogasne postrojbe.

 

 

Istaknuto je to u izvješću o radu Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, na redovnoj skupštini, koja je održana 7. srpnja u Mihovljanu, čije DVD ove godine slavio 90. obljetnicu. I u 2019. godini, uz redovite operativne djelatnosti nastavljeno je s brojnim aktivnostima, od osposobljavanja (osposobljen 561 pripadnik vatrogasnih postrojbi), natjecanja (DVD Bedekovčina s muškom mladeži nastupila na Olimpijadi u Švicarskoj i osvojila 7. mjesto), kampa mladeži u Fažani, do dodjele odlikovanja i priznanja, brojnih aktivnosti u svibnju – mjesecu zaštite od požara (vježbe, dani otvorenih vrata, obilježavanje sv. Florijana, vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu), obilježavanja obljetnica, dislokacija, međunarodne suradnje s vatrogascima iz Slovenije i ostalih aktivnosti. Sve je to detaljno opisano u izvješću o radu koje se može pronaći na web stranicama zajednice, a kraća verzija uz prezentaciju pročitana je na skupštini, koju je vodio predsjednik Stjepan Skuliber.

 

 

Što se operative tiče, u 2019. godini zabilježeno je ukupno 760 intervencija, od čega 271 požar, što je značajno povećanje u odnosu na 2018. godinu. Evidentirano je i 426 tehničkih intervencija i 63 ostale intervencije. Uspoređujući podatke s podacima za 2018. godinu, vidljivo je osjetno povećanje ukupnog broja svih intervencija (u 2018. bilo je ukupno 410 intervencija, od toga 155 požara, 223 tehničkih intervencija i 32 ostale intervencije). Inače, ukupni operativni sastav vatrogasnih postrojbi na razini županije (osposobljenost i liječničko uvjerenje) broji 1595 vatrogasnih operativnih članova i 3805 ostalih članova. U prošloj godini nastavljen je i novi smjer u financijskoj pomoći društvima s razine VZKZŽ, koja je u 2019. godini sufinancirala nabavu opreme za rad vatrogasnih postrojbi u iznosu od 78.000,00 kn te uređenje vatrogasnih spremišta u iznosu od 90.000,00 kn. Skupština je održana sukladno epidemiološkim uputama, pa su od gostiju bili nazočni samo načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić i bivši dugogodišnji predsjednik VZKZŽ Ivica Glas.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook