Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorskim vatrogascima prošla godina donijela veliko povećanje intervencija

U Mihovljanu je održana redovna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije


Na području Krapinsko - zagorske županije operativno djeluje 81 dobrovoljno vatrogasno društvo, od čega su četiri u gospodarstvu te dvije javne vatrogasne postrojbe.

 

 

Istaknuto je to u izvješću o radu Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, na redovnoj skupštini, koja je održana 7. srpnja u Mihovljanu, čije DVD ove godine slavio 90. obljetnicu. I u 2019. godini, uz redovite operativne djelatnosti nastavljeno je s brojnim aktivnostima, od osposobljavanja (osposobljen 561 pripadnik vatrogasnih postrojbi), natjecanja (DVD Bedekovčina s muškom mladeži nastupila na Olimpijadi u Švicarskoj i osvojila 7. mjesto), kampa mladeži u Fažani, do dodjele odlikovanja i priznanja, brojnih aktivnosti u svibnju – mjesecu zaštite od požara (vježbe, dani otvorenih vrata, obilježavanje sv. Florijana, vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu), obilježavanja obljetnica, dislokacija, međunarodne suradnje s vatrogascima iz Slovenije i ostalih aktivnosti. Sve je to detaljno opisano u izvješću o radu koje se može pronaći na web stranicama zajednice, a kraća verzija uz prezentaciju pročitana je na skupštini, koju je vodio predsjednik Stjepan Skuliber.

 

 

Što se operative tiče, u 2019. godini zabilježeno je ukupno 760 intervencija, od čega 271 požar, što je značajno povećanje u odnosu na 2018. godinu. Evidentirano je i 426 tehničkih intervencija i 63 ostale intervencije. Uspoređujući podatke s podacima za 2018. godinu, vidljivo je osjetno povećanje ukupnog broja svih intervencija (u 2018. bilo je ukupno 410 intervencija, od toga 155 požara, 223 tehničkih intervencija i 32 ostale intervencije). Inače, ukupni operativni sastav vatrogasnih postrojbi na razini županije (osposobljenost i liječničko uvjerenje) broji 1595 vatrogasnih operativnih članova i 3805 ostalih članova. U prošloj godini nastavljen je i novi smjer u financijskoj pomoći društvima s razine VZKZŽ, koja je u 2019. godini sufinancirala nabavu opreme za rad vatrogasnih postrojbi u iznosu od 78.000,00 kn te uređenje vatrogasnih spremišta u iznosu od 90.000,00 kn. Skupština je održana sukladno epidemiološkim uputama, pa su od gostiju bili nazočni samo načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić i bivši dugogodišnji predsjednik VZKZŽ Ivica Glas.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez propisne z...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program