Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGORSKI SDP POZVAO GRAĐANE NA IZBORE] 'Ovo su povijesni izbori, izaberite normalnu Hrvatsku, a ne autokraciju'


U prostorima SDP-a u Zaboku danas je održana konferencija za medije na temu predsjedničkih izbora na kojoj su govorili predsjednik ŽO SDP-a KZŽ i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić i krapinsko –zagorski župan Željko Kolar.

- Pozivamo sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije ove nedjelje, 22. prosinca na izbore, gdje imamo priliku birati između kandidate normalne Hrvatske i predsjednika s karakterom i kandidata desne opcije i još desnije opcije, Kolinde Grabar – Kitarović i Miroslava Škore. Svako društvo ima nekoliko sudbonosnih trenutaka tijekom svoje povijesti. Osobno mislim da su ovi izbori u Hrvatskoj jedan od tih trenutaka. Hrvatska bira da li će odabrati put Poljske i Mađarske, da li će odabrati put diktature ili ćemo izborom kandidata Zorana Milanovića izabrati jednu normalnu Hrvatsku, Hrvatsku u kojoj svatko može razmišljati svojom glavom, Hrvatsku koja nema nikakvih prijepora, koja nema ideološkog stresa i Hrvatsku koja se može ponositi svojim predsjednikom –rekao je Hajdaš Dončić, naglasivši da ovo nisu samo izbori političkih stranaka već izbori između normalne Hrvatske i Hrvatske koja nas lagano gura u autokraciju. - Nemojmo zaboraviti da je tijekom povijesti bilo raznoraznih političkih lidera koji su pričali da između njih i naroda nema ničega i da je to tijekom povijesti završavalo diktaturom i fašizmom. Imali smo primjere u Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj. Molim učimo iz povijesti i glasajmo za lijevi centar, za liberalnu demokraciju, glasajmo za dobre tekovine 20. i 21. stoljeća – pozvao je šef zagorskog SDP-a.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u svom obraćanju je istaknuo da poziva građane da iskoriste svoje demokratsko pravo na glasanje jer su ovo povijesni izbori, tim više što se u Hrvatskoj događaju nenormalne stvari te su poremećeni sustavi vrijednosti. Naglasio je da njihov kandidat Zoran Milanović ima iskustvo vođenja Vlade RH, iskustvo izvršne vlasti koje je neprocjenjivo. – Kada je SDP preuzeo odgovornost za RH, dočekala nas je doslovce spaljena zemlja, tadašnji premijer Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader je nakon toga završio u zatvoru, a koruptivni elementi se vide i dandanas. Mnogi ministri su morali otići iz Vlade zbog sumnje u korupciju. Zoran Milanović je garancija borbe i nulte tolerancije protiv bilo kakvog oblika korupcije,ali isto tako tolerancije i prava ljudi na izbor i prava na slobodno razmišljanje – rekao je Kolar. Istaknuo je i da Milanović razumije ovlasti Vlade i predsjednika RH te da se sigurno neće dogoditi da se petlja u poslove Vlade kako je to radila dosadašnja predsjednica, ne samo Milanoviću već i Plenkoviću. -Ali zna da se govor i ugled predsjednika može iskoristiti da se stvori javno mijenje i nametnuti određene moralne stvari koje trebaju biti normalne u RH. Pozivam sve stanovnike KZŽ da izađu na izbore i glasaju za normalnu i naprednu Hrvatsku i zaokruže broj 7 na kojem piše Zoran Milanović – pozvao je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook