Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski policajac Željko Lež savjetovao starije kako se zaštititi od krađa i prevara


U srijedu, 11. svibnja, održano je predavanje za osobe starije životne dobi u sklopu provođenja preventivnih aktivnosti Policijske uprave krapinsko – zagorske 'Sigurno u zlatnim godinama', a provedeno je u suradnji s udrugom Kućna pomoć iz Lobora u okviru njihovog programa 'Organizirane dnevne aktivnosti za kvalitetno i sretno starenje' u prostorijama udruge.

Predavanje je bilo usmjereno podizanju osobnog osjećaja sigurnosti osoba starije životne dobi te unaprjeđenja sveukupne kvalitete života u zajednici, a održano je za korisnike programa s temama 'Nasilje u obitelji', 'Prometne sigurnosti - biciklisti i pješaci' te 'Prijevare'.

Predavanje je održao policijski službenik za prevenciju iz PU KZŽ Željko Lež te je istaknuo kako se pod nasiljem u obitelji smatra svaki oblik tjelesnog, psihičkog, spolnog ili ekonomskog nasilja, jednog člana obitelji prema drugome. Počinitelj se tako može kazniti zatvorskom kaznom, novčanom kaznom, ali mu se mogu izreći i zaštitne mjere i mjere opreza. Također je pojasnio što policija poduzima nakon prijave ili dojave o kaznenom djelu.

Tijekom predavanja dani su savjeti za sigurno i samozaštitno ponašanje starijih osoba kada su sudionici u prometu, bilo da se radi o vožnji biciklom, osobnim vozilom ili ako sudjeluju kao pješaci.

Prisutnim korisnicima među kojima je bilo i nekoliko članova Udruge osoba s invaliditetom KZŽ podijeljeni su letci sa savjetima o zaštiti od krađa i prijevara. Svi prisutni sudjelovali su u interaktivnoj radionici odnosno raspravi u kojoj su razmijenili vlastita iskustva te postavili pitanja i dali prijedloge.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook