Prethodni članak
Sljedeći članak

''Zagorje Domovini''

Samo događanje domoljubne je tematike sa naglaskom na očuvanju kulture, umjetnosti


U petak 2. lipnja kreću događanja u sklopu manifestacije ''Zagorje Domovini'' posvećenim piscu hrvatske himne – Antunu Mihanoviću a koje će se odvijati na prostoru Tuhlja, Klanjca i Trgovišća! Samo događanje domoljubne je tematike sa naglaskom na očuvanju kulture, umjetnosti

U petak, 2. lipnja,  u atriju hotela Well u Tuheljskim Toplicama kreće koncert pod ravnanjem cijenjenog dirigenta Siniše Leopolda a nastupaju nezaboravni Barbara i Rajko Suhodolčan sa pratnjom, Tamburaški ansambl Prijatelji te Ženski vokalni ansambl Sotelia. Sam koncert započinje u 20:30 sati.

U subotu, 3. lipnja, također u atriju hotela Well, u organizaciji KUDa Naša lipa Tuhelj u 13:00 sati svečano se otvara međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i klapa – XIV. Zlatna lipa Tuhelj sa više od 25 sudionika – ljubitelja zborskog pjevanja!

Za one mlađe u Klanjcu se pripremaju kreativne radionice i igre za djecu sa okupljanjem u Spomen-parku u 16:00 sati nakon čega kreće lagana šetnja prema Zelenjaku i spomeniku Hrvatskoj himni!

4. lipnja, u nedjelju u 18:00 sati u Klanjcu kreće i program za one mlađe sa dječjom plesnom predstavom „Sve četiri za jedno“ u Kući Klajn a od 19:30 sati na terasi Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama posjetitelji će moći uživati u pjesničko – glazbenoj večeri „U potrazi za ljubavlju“ uz recitacije poznatih književnika Hrvatskog društva književnika – Ogranka Krapinsko – zagorske županije kao što su: Srečko Blažičko, Božidar Brezinščak Bagola, Stjepan Crnić, Stjepan Đukić Pišta, Marija Hlebec, Nada Jačmenica, Marija Lamot, Mirjana Mikulec, Kristina Špiranec, Gordana Tkalec i Vlasta Medić a sve uz pratnju pijaniste Jurice Vugreka.

6. lipnja, utorak -  nastavlja se program za djecu u Velikom Trgovišću, u atriju osnovne škole od 17:30 sati kroz likovnu radionicu „Art & Fun“ Maje Vukine Bogović za što su potrebne prijave zbog ograničenog broja učesnika, a nakon radionice od 19:00 sati nastavljamo sa Kućom Klajn i dječjom predstavom Teatra Loft „Lovci na snove“.

Subota 10. lipnja biti će prava poslastica za sve ljubitelje vina i novih okusa – proizvoda od ruža! Tako u 9:30 sati kreće iz Tuheljskih Toplica eBike vožnja za Klanjec uz posjet vrtu ruža u cvatu (OPG Pleško) i degustaciji proizvoda o ruža i probranih vina vinarija grada Klanjca – Kupilek, Petrišić i Sever!

U terminu 16:00 – 18:00 sati i u svakoj od vinarija, uz prethodnu rezervaciju mjesta, održati će se degustacija vina uz štrudlu od ruža…

Događanje završava i malom svečanosti – 12. lipnja u utorak, sa početkom u 18:00 sati u Spomen-parku znamenitih Klanjčana u Klanjcu održati će se već tradicionalno i dodjela Pjesničke nagrade „Antun Mihanović“ za domoljubnu poeziju  kao i dodjela likovne nagrade na temu domoljublja i zavičajnosti učenicima osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba!

''Pridružite nam se i sami a svoj dolazak molim najavite na ovaj mail: [email protected]! ''- poručuju organizatori.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook