Prethodni članak
Sljedeći članak

Natjecanje u orijentacijskom trčanju okupilo stotinjak sudionika iz Hrvatske i Slovenije


Orijentacijski klub Međimurje, uz podršku Grada Oroslavja i Turističke zajednice grada Oroslavja, u nedjelju 28. svibnja organizirao je natjecanje u orijentacijskom trčanju.

Održane su dvije orijentacijske utrke, Prvenstvo Hrvatske u sprintu i Prvenstvo Hrvatske u preciznoj Temp-O orijentaciji. Na utrkama je sudjelovalo preko 160 natjecatelja iz 11 orijentacijskih klubova s područja Republike Hrvatske te orijentacijskog kluba iz susjedne Slovenije.

Na Prvenstvu Hrvatske u sprintu u najjačoj ženskoj kategoriji slavila je Dorja Salopek (OK Ris Delnice) ispred Tene Sakar Vukić (OK Maksimir Zagreb) i Vinke Vukmanović (OK Kapela Zagreb).

U najjačoj muškoj kategoriji pobjedu je odnio Tihon Salopek (OK Ris Delnice) ispred Matije Razuma (OK Japetić Samobor) i Filipa Vujanića (OK Japetić Samobor).

U ukupnom poretku na utrci u preciznoj Temp-O u najjačoj kategoriji slavio je Matija Razum (OK Japetić Samobor) ispred Kreše Keresteša (OK Slovenske Konjice, SLO) i Tomislava Varnice (OK Vihor Zagreb).

Pobjedu u Prvenstvu Hrvatske u preciznoj Temp-O odnio je Matija Razum (OK Japetić) ispred Tomislava Varnice (OK Vihor Zagreb) i Ivice Bertola (OK Vihor Zagreb).

Uoči proglašenja pobjednika, gradonačelnik Grada Oroslavja Viktor Šimunić obratio se prigodnim riječima, zahvalio svim sudionicima utrke te čestitao najuspješnijima.

Orijentacijski klub Međimurje zahvalilo je svima koji su pripomogli organizaciji utrke, a osobito Gradu Oroslavju, Turističkoj zajednici grada Oroslavja i gradonačelniku Viktoru Šimuniću na ukazanom povjerenju.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook