Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec od udane žene ''nažicao'' fotke, pa prijetio da će ih poslati suprugu ako mu ne plati


Jedan je Zagorac ucjenjivao je udanu ženu koja mu je lakovjerno poslala svoje fotografije, očito kompromitirajuće. Nakon što ih je dobio zatražio je od nje novac te joj zaprijetio da će, u suprotnom, sve poslati njezinu suprugu i objaviti na društvenim mrežama. Žena nije pristala, već je o ucjeni obavijestila policiju.

Evo što kaže Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru:

''Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je pred Općinskim sudom u Zlataru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1985.) zbog počinjenog kaznenog djela iznude u pokušaju opisanog u članku 243. stavku 1. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je putem aplikacije na mobitelu kontaktirao oštećenicu i naveo ju da mu pošalje fotografiju određenog sadržaja, a potom je 7. rujna 2022., u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi, zatražio od nje iznos od 3.000,00 kuna kako bi obrisao fotografije, a da će u suprotnom, ako ga ne posluša i ne isplati mu traženi novac, objaviti navedene fotografije na društvenim mrežama te poslati njenom suprugu. Okrivljenik nije uspio u svojoj nakani budući da oštećenica nije postupila po njegovom zahtjevu već je o svemu obavijestila policijske službenike.'' – piše Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook