Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec Luka Špehar ponovno je najspremniji hrvatski policajac

Policajac Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske Luka Špehar drugu godinu za redom pobijedio na natjecanju „Štit Domovine“


U organizaciji Policijske uprave zagrebačke, uz podršku Ravnateljstva policije, u petak 8. rujna 2023. godine, održano je natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku „Štit Domovine“ na kojem je sudjelovalo 73-oje policajaca, policajki, vojnika i vojnikinja.

Na natjecanju „Štit Domovine Zagreb 2023“, Luka Špehar, policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske, kao i lani, prvi je došao do cilja, što znači da je najbrže prošao zahtjevnu stazu dužu od 35 kilometara s opremom težine veće od 10 kilograma, savladao uspon na Sljeme i uspješno obavio niz taktičko-tehničkih zadaća: navigaciju i snalaženje u prostoru, alpinističku spretnost spuštajući se s 40-tak metara visine niz okomitu stijenu, vještinu gađanja oružjem u ciljano izazvanoj stresnoj situaciji, spretnost pri rukovanju, rastavljanju i sastavljanju naoružanja i, pred kraj utrke, sposobnost savladavanja desantne mreže.

Izvrstan rezultat postigao je i drugi pripadnik Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske koji je sudjelovao na natjecanju, Sandro Šlogar koji je osvojio odlično 4. mjesto.

Još jednom su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske ostvarili iznimne rezultate na natjecanju za najspremnije, najspretnije i najbrže djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a iskazanim vještinama i sposobnostima dokazali su svoju spremnost na izazove današnjice i na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana te kako su hrvatski policajci dostojanstven i častan štit Domovine i svih njenih građana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook