Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGORCI U ČERNOBILU]: 'Scene su potresne, a radijacija ponegdje dosta jaka pa treba biti oprezan'

Ekipa iz Oroslavja već dva dana boravi u Černobilu


Černobil je još od davne 1986. godine u fokusu i svjetske i europske javnosti. Eksplozija jednog od reaktora tamošnje nuklearke zauvijek je obilježila živote Ukrajinaca i te zemlje. Nedavno je intres javnosti za Černobilom ponovno porastao nakon vrlo uspješne i realistične istoimene serije koja je ostvarila nevjerojatnu gledanost.


Sve je to ponukalo i petero Oroslavčana, predvođenih već iskusnim putoholičarem Viktorom Šimunić, da posjete Černobil. Od tamo nam se danas eksluzivno javio i sam Viktor. Kako nam je rekao, Petra Gregurović, Roberto Kuleš, Ivan Šaban, Ivan Kraševac i on od nedjelje su u Ukrajini, a u jučer i danas u Černobilu.

Znatiželja je, priča Viktor, bila velika, a neke su scene poprilično potresne. - Ima mjesta koja su još uvijek jako ozračena. Treba biti vrlo oprezan jer ništa ne smije pasti na pod, a mnoge se stvari ne smiju doticati - rekao nam je Viktor u javljanju za naš portal iz same nuklearne elektrane.

 


A sljedeće što Viktor planira posjetiti jest Sjeverni pol u čemu treba vašu pomoć. Naime, otvoren je natječaj koji mu to i može omogućiti. Zato klikom na link glasujte za našeg Zagorca.


https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=8226&fbclid=IwAR1qrbesf8gxwSYYoQF9Tl_R7LT-hza79cvFdwU27IivaPDyhGOq9dHKH7c

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook