Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci najviše vode ljubav u prosincu, Podravci u siječnju, a Slavonci u listopadu!

To nije šala, nego službena statistika...


Bračni parovi u Hrvatskoj najmanje spolnih odnosa imaju tijekom ljetnih mjeseci, a najviše zimi, pri čemu prednjače prosinac i siječanj. Može se to zaključiti iz novih podataka Državnog zavoda za statistiku o broju novorođene djece po mjesecima tijekom pretprošle godine u Hrvatskoj. No, to se ne može reći za sve hrvatske krajeve jer je situacija specifična od županije do županije.

Zagorci, Bjelovarčani i Virovitičani pak seksualno su najaktivniji bili tijekom prosinca jer je devet mjeseci kasnije, tijekom rujna, u tim krajevima rođeno ukupno oko 290 mališana, otkrivaju podaci Državnog zavoda za statistiku.

U Koprivnici se najviše se djece rodilo tijekom listopada – ukupno oko 240 – što znači da su bračni parovi imali najintenzivnije aktivnosti u krevetu tijekom siječnja. Bit će, u svakom slučaju, zanimljivo vidjeti podatke za prošlu godinu koji će otkriti je li tijekom 2020. te navike promijenila pandemija, odnosno proljetni i zimski lockdowni, piše Danica. Na području Karlovca, Zagreba i Osijeka najintenzivnije druženje supružnika u krevetu događalo se tijekom listopada. Devet mjeseci kasnije, tijekom srpnja, u tim je gradovima (županijama) rođeno najviše beba u 2020. godini: u Zagrebu 740, Karlovcu 100, a Osijeku 230.

U Istarskoj županiji bila je posve netipična situacija: tamo je najviše djece na svijet došlo tijekom siječnja (ukupno 163), što znači da su parovi najviše spolnih odnosa bez zaštite imali u travnju, odnosno početkom proljeća. U Vukovarsko-srijemskoj županiji najveća aktivnost, ako je suditi po lipanjskom broju novorođene djece, zabilježena je u rujnu, odnosno početkom jeseni.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook