Prethodni članak
Sljedeći članak

ZADNJI DAN MANDATA Donald Trump pomilovao dvojicu repera osuđenih zbog posjedovanja oružja

Kako tvrde upućeni izvori, Trump ne planira pomilovati sebe, članove svoje obitelji i svog bivšeg osobnog odvjetnika Rudyja Giulianija


Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država na odlasku Donald Trump pomilovao je bivšeg savjetnika Bijele kuće Stevea Bannon, piše Reuters.

Prema izvorima koji su upoznati s Trumpovim planovima, aktualni američki predsjednik kojemu predsjednički mandat prestaje 20. siječnja ne planira pomilovati sebe, članove svoje obitelji i svog bivšeg osobnog odvjetnika Rudyja Giulianija.

Trump je pomilovao i repere Lil' Waynea (pravo ime mu je Dwayne Michael Carter mlađi) i Kodaka Blacka (pravo ime mu je Bill Kahan Kapri) koje se krivično gonilo zbog posjedovanja oružja.

Viši dužnosnik Trumpove administracije potvrdio je za Reuters da je Trump pomilovao i bivšeg gradonačelnika Detroita Kwamea Kilpatricka koji se nalazio u zatvoru gdje je bio usred služenja 28-godišnje kazne zbog korupcije.

Bannon je bio ključni savjetnik Trumpove predsjedničke kampanje, a prošle je godine optužen za pronevjeru novca. Bannon je na prevaru iskamčio novce od Trumpovih pristaša kako bi se moglo nastaviti graditi zid na granici Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Bannon se ne smatra krivim.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook