Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok domaćin međunarodnom festivalu balona

Balonaši će u četiri dana Rallyja okušati svoje vještine letenja iznad Zagorskih brega


Krapinsko-zagorska županija bit će od 28. travnja do 01. svibnja  domaćin međunarodnom festivalu balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2017.

Croatia Hot Air Balloon Rally ove godine na Krapinsko-Zagorskom Aerodromu kraj Zaboka ugošćuje 15 ekipa iz cijelog svijeta. Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na Rallyju će nastupiti i bivši svjetski prvak, francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih američkih država Harold Cliver. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko-Zagorske županije, popularnim “Zagorcem”.

Balonaši će u četiri dana Rallyja okušati svoje vještine letenja iznad Zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja, balonaških natjecanja, noćnih iluminacija i umjetničkih performansa. Uz to, tu je cjelodnevni program u kojemu ćete uz volontere balon kluba Zagreb moći prošetati kupolom balona, okušati se u balonaškom natjecanju i podići se balonom na kratki vezani let uz naše reprezentativce. Popodnevna uzlijetanja, noćne iluminacije i performance s balonima pratit će glazbeni program i gastro sadržaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook