Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki Forgebit prvi pobjednik zagorskog malonogometnog All star turnira

U zabočkoj Gradskoj sportskoj dvorani održan je malonogometni turnir pod nazivom "Zagorje All star Zabok 2022."


U organiziaciji NK Rudar DZ, a na ideju predsjednika kluba Maria Videka, u Zaboku je održan malonogometni turnir pod nazivom "Zagorje All star Zabok 2022.". Turnir je okupio osam sponzorskih momčadi čiji sponzori stoje uz nogometne klubove. Sama ideja turnira je druženje pred sezonu uz mali nogomet, no natjecateljski karakter nije izostao. Neke su momčadi poslali svoje najjače snage, u nekima je bilo i veterana, a u nekima i igrača iz mlađe dobnih kategorija.

Na turniru je nastupilo i puno legendarnih nogometaša kao što su Damir Krznar, Dalibor Poldrugač, Zvjezdan Brlek, Hrvoje Štrok, Tomica Vincelj i još uvijek aktivni Stjepan Poljak. Za Pregradu, odnosno Staklorez Burić nastupio je i gradonačelnik Marko Vešligaj.

Poslije natjecanja po skupinama najviše uspjeha imali su Metalis, Oro plast - OZO Oroslavje, Gora Transport i Forgebit.

Nakon što je prošla skupinu B s maksimalnim učinkom, momčad Gora Transport ispala je u polufinalu od momčadi Oro plast - OZO Oroslavje rezultatom 2:1, a prethodno je Forgebit s 2:0 slavio protiv Metalisa i izborio finale.

Za treće mjesto izvođeni su penali, a tu je više umiješnosti pokazala momčad Gora Transport koja je slavila rezutatom 4:3.

U uzbudljivom finalu domaći Forgebit je slavio s minimalnih 1:0 protiv momčad Oro plast - OZO Oroslavje i tako postao prvi osvajač naslova ovog zanimljivog turnira koji sigurno ima svoju budućnost.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Šlogar iz momčadi Gora Transport, a njegov klupski kolega Marko Mlinarić najbolji je strijelac turnira. Zoran Mihovilić iz pobjedničke momčadi najbolji je vratar turnira. Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaboka Dragutin Črnjević.

Ovaj turnir se pokazao kao pun pogodak, iako je idjea ponajprije revijalna, vidjeli smo itekako zanimljiv mali nogomet, s puno lijepih poteza.

-Čestitke svim nagrađenima, ali i svima koji su nastupili na našem turniru. Veliko hvala svim sponzorima i predsjednicima klubova, a prije svega Gradu Zaboku, NS KZŽ, Elektro valu i Cesarec gradnji na snažnoj podršci. Svakako se moram zahvaliti i svom teamu ljudi iz Rudara koji su odradili odličan posao za što smo svi zajedno dobili mnogo pohvala. Što se nas tiče pripreme za drugi zagorski All star počinju već sutra - riječi su Maria Videka predsjednika Rudara DZ i idejnog začetnika zagorskog malnogometnog All stara.

Zaista moramo pohvaliti sjajnu organizaciju turnira. Po običaju Mario Videk i Rudar DZ postavljaju su visoke standarde, ali ih bez problema odrađuju i na tome im treba čestitati.

Poredak po skupinama

Skupina A: 1. Metalis 7 (+6), 2. Oro plast - OZO Oroslavje 5 (+3), 3. Elektro val 4 (-1), 4. Požgaj promet 0 (-8).

Skupina B: 1. Gora Transport 9 (+5), 2. Forgebit 6 (+3), 3. Staklorez Burić 3 (-4), 4. Mcclean 0 (-4).

Završnica

Polufinale

Metalis - Forgebit 0:2

Gora Transport - Oro plast - OZO Oroslavje 1:2

Za 3. mjesto: Metalis - Gora Transport 3:4 p

FINALE: Forgebit - Oro plast - OZO Oroslavje 1:0

Konačni poredak: 1. Forgebit (Zabok), 2. Oro plast - OZO (Oroslavje), 3. Gora Transport (Bedevkovčina), 4. Metalis (Donja Stubica).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook