Prethodni članak
Sljedeći članak

Za stravičnu smrt petogodišnje Doris samo 33 mjeseca zatvora

Županijski sud u Zlataru izrekao je danas pravomoćne presude za petero optuženih za utapanje petogodišnje Doris Oreškovi


Županijski sud u Zlataru izrekao je danas pravomoćne presude za petero optuženih za utapanje petogodišnje Doris Orešković 30. svibnja 1999. na malom bazenu Stubaku u Stubičkim Toplicama.


Tadašnjem šefu vanjskih objekata Hotelsko-turističkog poduzeća (HTP) Matija Gubec , u sklopu kojih se nalaze bazeni, Stjepanu Drempetiću, potvrđena je jednogodišnja zatvorska kazna budući da je bio najodgovorniji što su se djeca nalazila u bazenu za vrijeme pražnjenja.

Osim utapanja Doris Orešković, tom je prilikom teško ozlijeđen i njezin vršnjak Dražen Dolenec,

Direktoru HTP-a Ivici Malčiću drugostupanjski je sud potvrdio desetomjesečnu zatvorsku kaznu koju mu je prije dvije godine odredio donjostubički Općinski sud. Iako je bio tek nedavno postavljen na mjesto generalnog direktora i nije znao što se događa na bazenima, sud smatra da je formalno suodgovoran za tragediju.

Radniku na vanjskim bazenima Zvonku Šurini potvrđena je presuda od šest mjeseci jer je bio izravno odgovoran za događanja na bazenima i znao je da na odvode nisu postavljene zaštitne rešetke.

Ivanu Papigi, također radniku na bazenima, sud je bezuvjetnu kaznu preinačio u uvjetnu na 5 mjeseci uz rok kušnje 2 godine. Sud je ustvrdio da je Papiga bio tek nedavno zaposleni radnik (radio je samo 25 dana prije kobnog događaja), pa nije mogao biti svjestan opasnosti za kupače.

Ljubica Krumpar, direktorica Hotela, i u Zlataru je oslobođena odgovornosti. Iako je u praksi nadgledala radnike, ona za to formalno nije bila zadužena, nego Malčić.

Općinski sud u Donjoj Stubici 26. studenoga 2004. izrekao je optuženima nepravomoćne presude, na čiju se visinu žalilo tužiteljstvo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook