Prethodni članak
Sljedeći članak

Za projekte energetske obnove zgrada u Krapinsko-zagorskoj županiji 2,1 milijuna kuna

Podsjetimo, na području Krapinsko-zagorske županije provode se projekti odobreni od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja ukupne investicijske vrijednosti preko 68,2 milijuna kuna


Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar potpisao je i uručio odluku i dva ugovora o energetskoj obnovi zgrada na području Krapinsko-zagorske županije za koje će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijeliti 2,1 milijuna kuna.

Energetski će se obnavljati zgrada NK Pregrade, Društveni dom Grabrina u Donjoj Stubici i zgrada Sportsko-rekreacijskog centra u Podgori. Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava preuzela je zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec Ružić dok su ugovore preuzeli gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Svečanosti je nazočio i župan Željko Kolar.

Sredstva se dodjeljuju temeljem Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja namijenjenog energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji je raspisan krajem 2017. godine. Značajno iskazani interes prijavitelja rezultirao je privremenim obustavljanjem poziva do 5. veljače 2019. godine jer je ukupan iznos zatraženih bespovratnih sredstava premašio ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava u okviru ovog poziva od 1,1 milijardu kuna. Zaprimljeno je čak 759 prijava, a do sada je doneseno 305 odluka o financiranju s ukupnom vrijednošću projekata više od jedne milijarde i 137 milijuna kuna, dok je iznos bespovratnih sredstava viši od 576 milijuna kuna. Potpisano je i 246 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Podsjetimo, na području Krapinsko-zagorske županije provode se projekti odobreni od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja ukupne investicijske vrijednosti preko 68,2 milijuna kuna. Sufinancira se 28 projekata energetske obnove vrtića, škola i drugih javnih te stambenih zgrada, 15 projekata sanacije klizišta i 12 projekata razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda kojima će se urediti nerazvrstane ceste i groblja, javne površine i javna rasvjeta a adaptirati će se i Vatrogasni dom u Općini Petrovsko.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na c...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program