Prethodni članak
Sljedeći članak

Za predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka izabran Miro Čaržavec

Za potpredsjednika Udruženja imenovan je Mario Očić


Izbori za tijela Udruženja obrtnika grada Zaboka za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine održani su u skladu s Odlukom o kriterijima za provođenje izbora za tijela Udruženja obrtnika grada Zaboka, te su završeni 5. rujna 2022. godine održavanjem 1. konstituirajuće sjednice Skupštine Udruženja.

U Skupštinu Udruženja obrtnika grada Zaboka u mandatu 2022. – 2026. godine izabrani su: Kristina Brezak, Mario Mak, Mario Posavec, Tomislav Lažec, Mario Očić, Miljenko Celjak, Željko Poštek, Franjo Turk, Martina Šamec, Zdenko Gojšić, Maria Helena Hrastinski, Robert Deak, Dražen Završki, Ivan Lojna, Damir Greblički. Matija Kralj, Ana Ljubej, Robert Črnjević, Damir Bekina, Davor Pleško i Dario Smodila.

Za predsjednika Udruženja imenovan je Miro Čaržavec, vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, kojemu je to drugi mandat na mjestu predsjednika udruženja.

Miro Čaržavec obrtnik je od 1992. godine, a aktivan je član Udruženja obrtnika grada Zaboka od 2005. godine kada postaje član Skupštine i Upravnog odbora Udruženja. U mandatu 2006. -2010. godine član je Skupštine i Upravnog odbora Udruženja, u mandatu 2010-2014. godine član je Skupštine i Upravnog odbora Udruženja, postaje jedan od podpredsjednika Udruženja, te član Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Također obavlja funkciju predsjednika Ceha graditeljstva pri našoj OKKZŽ-e. U mandatu 2014-2018 godine čiji izbori su održani početkom 2015. godine član je Skupštine i Upravnog odbora Udruženja, te je izabran za potpredsjednika Udruženja. Član je Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i skupštine Hrvatske obrtničke komore. Vezano za svoju struku obnaša dužnost predsjednika Ceha graditeljstva pri našoj OKKZŽ-i i u ovom mandatu postaje potpredsjednik Ceha graditeljstva pri HOK-i. U mandatu 2018. – 2022. obnaša dužnost predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka, člana Upravnog odbora OKKZŽ-e i potpredsjednik OKKZŽ-e. Član je Ceha graditeljstva OKKZŽ-e i potpredsjednik Ceha graditeljstva Hrvatske obrtničke komore.

2009. godine primio je brončano priznanje OKKZŽ-e za postignute uspjehe u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva, kao i organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika i obrtničkih društava na svečanoj sjednici u povodu dana Komore. Kao stručnjak u zanimanju, sudjelovao je u fokus grupi HOK-e u izradi standarda zanimanja u sklopu projekta „Implementacija i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada “ za zanimanje zidar. Po prijedlogu predsjednika za potpredsjednika Udruženja imenovan je Mario Očić.U Upravni odbor Udruženja kojeg čine predsjednici cehova Udruženja i četiri člana po prijedlogu predsjednika Udruženja imenovani su: Kristina Brezak, Mario Mak, Mario Posavec, Matija Kralj, Robert Črnjević, Damir Bekina, Mario Očić, Zdenko Gojšić i Robert Deak. U Nadzorni odbor Udruženja imenovani su Franjo Turk, Maria Helena Hrastinski i Ivan Lojna.

Na sjednici su izabrana su tri predstavnica Udruženja u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Davor Pleško, Mario Očić i Dario Smodila.Na radnom dijelu sjednici je prisustvovao predsjednik OKKZŽ-e Darko Varga, a na svečanom dijelu sjednice pridružili su nam se zamjenica župana KZŽ-e Jasna Petek, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, te načelnik općine Veliko Trovišće Robert Greblički, čestitajući novo izabranim članovima sa željom za uspješan rad i suradnju u predstojećem mandatu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook