Prethodni članak
Sljedeći članak

Za podršku krapinskim udrugama i manifestacijama u ovoj godini osigurano 625 tisuća kuna

Grad Krapina poziva udruge, organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije da se prijave na natječaje za radi dobivanja financijske podrške programima i projektima


Grad Krapina pozvao je udruge koje su programski usmjerene na poljoprivredu i lovstvo – promicanje i promociju pčelarstva i vinogradarstva, unapređivanje i zaštitu stočnog fonda, uzgoj konja u svrhu konjičkog i zdravstvenog turizma, promidžbu lovstva (očuvanje i zaštita okoliša) na podnošenje prijava na Javni natječaj radi dobivanja financijske podrške programima/projektima. Ukupna planirana sredstva za financiranje projekata i programa udruga po ovom natječaju osigurana su u Proračunu za 2021. godinu u iznosu od 40 tisuća kuna kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa završava 4. ožujka.

Kultura, tehnička kultura, socijala, zdravstvo, sport i rekreacija

Grad Krapina poziva i udruge koje su programski usmjerene na rad udruga u kulturi i tehničkoj kulturi, socijali i zdravstvu te sportu/rekreaciji da se prijave za financijsku podršku projektima/programima. Ukupna planirana sredstva osigurana u proračunu za 2021. godinu iznose 505 tisuća kuna. Planirani iznos za područje kulture i tehničke kulture je 330 tisuća kuna, s time da je najmanji iznos koji se može zatražiti i odobriti tisuću kuna, a najveći 150 tisuća kuna. Za područje socijalne skrbi i zdravstva planirano je 130 tisuća kuna, dok je za područje sporta i rekreacije planirno 45 tisuća kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa završava 26. veljače.

Manifestacije i događanja od interesa za Grad

Grad je raspisao i javni natječaj za organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije koje se mogu prijaviti za financijsku podršku manifestacija i drugih događanja od interesa za Grad Krapinu u 2021. godini. Ukupna planirana sredstva osigurana u Proračunu po ovom natječaju iznose 80 tisuća kuna kuna, a dodjeljuju se u području sporta i rekreacije te kulture i tehničke kulture, u svakom području po 40 tisuća kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa završava 4. ožujka. Tekst svih javnih natječaja, detalji, upute za prijavitelje kao i obrasci mogu se pronaći na službenoj web stranici Grada Krapine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook