Prethodni članak
Sljedeći članak

Za patronažne sestre u Bedekovčini i Mariji Bistrici nova vozila vrijedna 200 tisuća kuna

Primopredaja vozila upriličena je u Krapinskim Toplicama na Međunarodni dan sestrinstva, a organiziran je i okrugli stol 'Sestrinstvo Danas, jučer, sutra’


Ispred Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice danas, na Međunarodni dan sestrinstva, upriličena je primopredaja dva nova vozila za Dom zdravlja KZŽ. Vozila će koristiti patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ u ispostavama Bedekovčina i Marija Bistrica. Ukupna vrijednost vozila je 200 tisuća kuna s PDV-om.

Kako je rekla ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, vozila su nabavljena iz decentraliziranih sredstava Krapinsko – zagorske županije.

– To je jedan mali doprinos Županije i Doma zdravlja da naše sestre imaju bolje uvjete rada. Ovim putem želim i čestitati njihov dan i zahvaliti na svemu šot pružaju našim pacijentima, na požrtvovnosti, odanosti poslu, jer medicinska sestra si 24 sata, to je poziv, a ne samo odrađivanje posla –rekla je Dogan. Dodala je da Dom zdravlja svake godine ili iz vlastitih ili decentraliziranih sredstava Županije nabavlja 3 do 4 vozila. – Dovoljno je dobar vozni park što se tiče patronažnih sestara. Ono što me možda muči je sanitetski prijevoz i zanavljanje novim auomobilima, no maksimalno se trudimo i svake godine nabavimo određeni broj vozila. Patronažnih sestra 25 ima na terenu KZŽ te pokrivaju 6 ispostava – rekla je Dogan.


Župan Željko Kolar istaknuo je da nema tog poklona niti postoji takva nagrada niti riječi kojima bi se moglo opisati sve ono što naše medicinske sestre i medicinski tehničari rade za pacijente. - Velika zahvala i čestite svim medicinskim sestrama i tehničarima na njihovom danu. Ako za neko zanimanje i ljude koji ga obavljaju možemo reći da je to tim ljudima poziv, onda je to upravo to. Čovjek ima 1000 želja u životu, a kada je bolestan, samo jednu, a to je da ozdravi. Prvu riječ utjehe, podrške, koja vraća optimizam, daju upravo miedicinske sestre i tehničari. Sam posao po sebi je jako težak, naporan i zahtjevan, osim velikog srca i ljudskosti traži i stalno educiranje – rekao je Kolar, napomenuvši i problem nedovoljnog broja medicinskih sestara i tehničara koji rade u sustavu.


- Pandemija koronavirusa sigurno im nije pomogla, bio je to još dodatan stres, a što je još gore, dodatno otežani uvjeti rada. Nadam se da će konačno Ministarstvo zdravstva priznati da je car gol, da je ovakav sustav neodrživ i da funkcionira isključivo zahvaljujući medicinskom osoblju koje radi u našim bolnicama, sestrama, tehničarima, doktorima i svom ostalom osoblju – upozorio je župan.


U Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice organiziran je i okrugli stol ‘Sestrinstvo Danas, jučer, sutra’.

Željka Kralj, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo, rekla je da je okrugli stol organiziran kako bi se moglo popričari o svim problemima u sestrinstvu te izraziti težnje i želje za budućnost. - Htjela bih zahvaliti kolegicama, glavnim sestrama zdravstvenih ustanova KZŽ što su pristale doći i sudjelovati na okruglom stolu i iskoristila bih ovu priliku čestitati svim sestrama Međunarodni dan sestrinstva.


U Bolnici u Krapinskim Toplicama radi 220 sestara. - Povećavamo sa svakom godinom broj prvostupnica koje rade u našoj ustanovi, nema nas dovoljno, fali nam 20 – ak medicinskih sestara, koje kada bi došle raditi ne bismo primjetili da ih ima viška, a kada bi radili po EU standardima, trebalo bi ih puno više – istaknula je Kralj.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook